Ny versjon av BMWs minste

BMWs er godt i gang med testingen av neste generasjon 1-serie.

1-serie har siden den kom i 2004 fungert som BMWs innstegsmodell. Her i Norge har den etter hvert blitt et vanlig syn på veiene. Nylig ble den dessuten tilgjengelig i to prisgunstige innstegsversjoner; 116i og 116d.

Les sammenligningstest av disse her.

Viktig modell

1-serie fikk en midtlivsoppdatering for om lag to år siden og det betyr at det ikke er alt for lenge til en helt ny generasjon er på plass. For BMW er dette en viktig modell, ikke minst her i Norge hvor avgiftene gjør de fleste større modellene ganske kostbare.

Den forholdsvis kraftige maskeringen av testbilen på bildene, gjør at det ikke er mulig å si så mye om designen på den kommende kompaktklassebilen, men det kan se ut som den blir noe lengre og slankere enn dagens utgave. Dette vil kunne gi bedre bakseteplass.

Flere versjoner?

I følge bildeleverandør Automedia er det mye som tyder på at BMW vurderer å bygge en såkalt Shooting brake-variant, en mellomting mellom kupé og stasjonsvogn med tre dører og ekstra plass enten til bagasjen eller baksetepassasjerene.Turbomotorer

Rent teknisk vil man nok dele en del med storebror 3-serie, men vi regner med at motorutvalget blir ganske annerledes. Mye tyder på at BMW vil satse med full tyngde på turboteknologien, også på bensinsiden. Det betyr at 1,6-literen som er utviklet i samarbeid med fransk PSA og som sitter i Mini, trolig blir aktuell, sannsynligvis med andre effektsifre. Også større turbomaskiner er sannsynlige, med både fire og seks sylindre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På dieselfronten vil nok vekten ligge på ulike versjoner av 2,0-litersblokka som brukes i 116d, 118d, 120d og 123d i dag.

Viktig for CO2-kampen

Vi regner med at utslippstallene blir svært gode. BMW har her muligheten til å ta tilbake ledelsen i CO2-kampen som man hadde inntil nylig i premiumsegmentet. Ikke minst kan en hybridversjon bidra til dette, men dette er det ennå ikke mulig å si noe sikkert om.

Noen sportslig M-versjon blir det trolig ikke av neste generasjon 1-serie heller.

Neste generasjon BMW 1-serie vil etter alt å dømme komme på markedet en gang i 2011.