Ny Vectra neste år

Det er nå 13 år siden 1988, da Opel Vectra erstattet klassikeren Opel Ascona. Til våren skal tredje generasjon Vectra introduseres på det europeiske markedet.

Ny Vectra neste år
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Dagens Vectra, andre generasjon, kom på markedet i 1995 og ble raskt et vanlig syn på norske veger. Men til tross for at Vectra II fikk en ansiktsløfting i fjor, har salgskurvene kun pekt en vei - nedover. Så sent som i 1999 ble det solgt mer enn 3.000 Vectraer, mens Opel Norge kun klarte å bli kvitt drøye 1.500 biler i fjor. I år ser salget ut til å bli enda dårligere. Hittil i år har ikke mer enn ca. 900 eksemplarer forlatt forretningene.

Høy og klumpete front

Det er med andre ord på høy tid at Vectra får sin etterfølger. Men etter å ha sett bildene av tredje generasjon Vectra, er vi usikre på om den vil bli noen salgssuksess. Vi er blant annet i tvil om den høye og klumpete fronten vil ha særlig stor appell blant kunder i dette segmentet. Dagens front er etter vårt syn så elegant at vi hadde ventet noe langt mer fornemt når Vectra skulle få sin etterfølger.

Ordinær

Vi tror også det kan bli et problem at resten av bilen er ytterst ordinær. Hekken er verken spesielt spennende eller muskuløs og heller ikke sett fra siden er endringene særlig fremtredende.

Hva mener du om nye Vectra? Si din mening i vår uhøytydelige gallup.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Større

Tredje generasjon kan imidlertid vinne på det faktum at den er større enn dagens utgave. Bilen har blitt 6 centimeter lengre og 3,6 centimeter høyere, samtidig som sporvidden har vokst. All logikk tilsier at nye Vectra derfor vil by på bedre plass enn dagens utgave.

125 til 147 hestekrefter

Nye Vectra vil bli tilbudt med bensinmotorer i effektområdet 125 til 147 hestekrefter og turbodieselmotorer fra 100 til 125 hestekrefter. Og for første gang vil Vectra bli tilgjengelig med en femtrinns girkasse med manuell funksjon.

Seks kollisjonsputer

Ny Vectra neste år

Opel hevder at nye materialer skal sørge for bedre lydisolering og at både aluminium og magnesium er tatt i bruk for å bedre alt fra kjøreegenskaper til komfort og generell kvalitet. Sikkerheten er blant annet ivaretatt ved at seks kollisjonsputer samt aktive hodestøtter er å finne blant standardutstyret. Ifølge Opel skal både regn-og parkeringssensorer være tilgjengelig, men vi går ut i fra at dette blir å finne på ekstrautstyrslisten.

Produksjonen skal etter planen starte i januar 2002, men nye Opel Vectra vil ikke bli vist for publikum før mars, da bilen vil bli avduket på den store bilmessen i Genève.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Opel-nyheter
  • Her finner du våre Opel-tester