Ny Toyota RAV 4

Toyota lanserer en ny RAV 4 på bilutstillingen i Genève til uken. Modellen er helt ny og kommer med både tre og fem dører. Nye RAV 4 blir tilgjengelig for kunder i Norge fra høsten.

Ny Toyota RAV 4

Den nye RAV 4 skal spille på de samme strengene som den gamle. Den skal i hovedsak være en fritidsoffroader, men skal nå være raskere, bruke mindre bensin og ha bedre innvendig plass.

Komforten skal også være bedret fra den forrige modellen. Fjæringen blir mer personbilorientert og støynivået skal være betydelig lavere.

Friskere utseende

Designet har blitt en del forandret fra forrige modell. Det er hentet mye detaljer fra andre Toyotamodeller og bilen ser kraftigere og mer potent ut. Formen på bilen har blitt rundere, og en kraftig frontspoiler skal gi skikkelig offroad følelse.

Grillen og lyktene er mer fremtredende enn tidligere, i tillegg har RAV 4 blitt utstyrt med nye 16 tommer felger med fem eker.

Større plass

RAV 4 vil også nå bli tilgjengelig som både 3-dørs og 5-dørs utgave. Komforten for passasjerene skal være bedre fordi akselavstanden er øket. Kupeen skal også ha blitt både bredere og høyere.

Fleksibiliteten i kupeen har også blitt bedre. RAV 4 har nå MPV-kvaliteter, som for eksempel at baksetene kan justeres forover og bakover og i tillegg fjernes helt.

VVT-I motor

Den nye RAV 4 vil bli tilgjengelig med to motorer. Den minste motoren vil bli en 1,8 liter med 125 hestekrefter og den største blir en 2,0 liter med 150 hestekrefter. Begge motorene er utstyrt med VVT-i teknologi (variable valve timing-intelligent). Dette skal gjøre at motorene får bedre dreiemoment og lavere drivstofforbruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utgaven med 1,8 liters motor vil kun bli tilgjengelig med forhjulsdrift og 2,0 liters utgaven vil kun bli levert med firehjulsdrift.

Begge motorene vil bli tilgjengelig med enten femtrinns manuell girkasse eller firetrinns automatisk girkasse.

Mer sportslig

I tillegg til å være mer rommelig enn sin forgjenger skal interiøret virke mer sporty og robust. RAV 4 vil bli levert med nye aluminiumsfelger og interiøret vil få flere friske detaljer for skape et sporty offroad miljø.

Når og hvor mye?

Importøren regner med at både 1,8 liter og 2,0 liter med både tre og fem dører vil bli tatt inn til Norge. RAV 4 blir tilgjengelig fra høsten og prisene er foreløpig ikke fastsatt.