Hybrid-versjonen vil trolig øke Auris-salget betydelig Foto: Toyota
Hybrid-versjonen vil trolig øke Auris-salget betydelig Foto: ToyotaVis mer

Ny Toyota-hybrid kommer i sommer

Toyota er fortsatt ledende på hybrid. Nå kommer også Auris som hybridbil i løpet av kort tid.

Toyota Prius har på mange måter blitt selve symbolet på miljø- og hybridbiler. Kanskje ikke så rart da den første utgaven kom allerede i 1997 og har siden da vært blant en liten håndfull hybridbiler som faktisk har blitt solgt i et betydelig antall eksemplarer.

Ved inngangen til april var Prius Norges åttende mest solgte bil og med det Toyotas nest mest solgte modell. Det demonstrerer en ny utvikling, nemlig at hybridbilene begynner å gjøre seg gjeldende også i toppen av salgslistene.

I løpet av sommeren

Men bedre vil det trolig bli for Toyota. For nå kommer nemlig kompaktklassebilen Auris også som hybrid. Bilen ble vist frem på bilutstillingen i Genève litt tidligere i år og den skal være på plass i Norge i løpet av sommeren. Det er første gang på det norske markedet at en allerede eksisterende bilmodell med salgstall i denne størrelsesordenen får slik teknologi. Auris ligger etter mars måned på en 14.-plass på salgsstatistikkene.

En generell oppdatering av Auris og tilkomsten av en hybridversjon i sommer vil trolig løfte den betydelig i de kommende månedene.

Hybrid-versjonen vil trolig øke Auris-salget betydelig Foto: ToyotaMotorer fra Prius

Drivlinjen i Auris er hentet fra Prius. Det betyr en 1,8-liters bensinmotor med 99 hestekrefter, kombinert med to elmotorer med opptil 82 hester. Den samlede ytelsen lander på 136 hestekrefter, trolig nok til å gi Auris forholdsvis gode fartsressurser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Girkassen er trinnløs og automatisk.

89 gram CO2

Utslipp og forbruk blir for Auris hybrid omtrent det samme som i Prius; 0,38 liter per mil og 89 gram CO2. Det er gode tall, bedre enn noen andre i kompaktklassen. Auris hybrid kan gå inntil to kilometer i opptil 50 kilometer i timen kun på elektrisitet.

Pris

Ettersom Auris er en noe mindre bil, vil den etter alt å dømme også havne litt lavere enn Prius i pris. Prius begynner i dag på 264.000 kroner. En gjetning fra vår side vil være at den legger seg på like i underkant av 260.000 kroner. Dermed snakker vi om en forholdsvis prisgunstig hybridbil med tanke på ytelser og teknologi.