Ny Toyota Corolla på gang

Toyota tøffer seg med sitt nye Corolla-konsept.

Toyota virker å ha sportsligere tanker for Corolla fremover Foto: Toyota
Toyota virker å ha sportsligere tanker for Corolla fremover Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corolla Furia Concept, som er bilens fulle navn, ble vist frem på bilutstillingen i Detroit for kort tid siden. Som navnet antyder er dette en konseptbil som bærer bud om designen på en fremtidig kompakt sedan, derav Corolla-navnet.

Bilen er en designstudie, og fokus ligger derfor på det rent visuelle og da først og fremst på eksteriørdesignen. Noen informasjon om motorer og annen teknologi gis derfor ikke. Det er likevel ingen hemmelighet at det er hybridløsninger som er i hovedfokus hos Toyota.

Honda med ny SUV?

Sportsligere

Dagens Corolla er en ganske anonym bil rent visuelt, og det er tydelig at man har tanker om å være litt mer spennende i fremtiden. Derfor har konseptbilen et tydelig sportslig preg, med 19-tommers hjul, hekkspoiler og diffusor bak.

Taklinjen er relativt buet, og fronten er uvanlig aggressiv for en Toyota å være. LED-lysene, den åpne linjen mellom panser og støtfanger, samt de markante hjørnene på frontfangeren understreker det.


Mot Jetta hybrid

Bilen er 462 centimeter lang og plasserer seg med det inn i det kompakte sedansegmentet. Nærmeste konkurrent blir dermed Volkswagen Jetta, ikke minst siden den også kommer som hybrid.

Corolla kommer snart

Toyota sier selv at dette er en tidlig indikasjon på designspråket for kompaktbiler i fremtiden, men faktum er at vi venter ny Corolla allerede i løpet av året. Så blir det spennende å se om den deler mer enn navnet med denne konseptbilen.

Prøvekjørt: Nye Auris

Utover konseptbilen er nok også nye Auris en god indikasjon på hva du kan vente deg fra Corolla. Men designmessig kan det nok skille en del, både innvendig og utvendig, for Corolla skal ha sin egen personlighet.

Toyota kommer for øvrig endelig tilbake med en stasjonsvogn i kompaktklassen, men den skal baseres på Auris. Les mer om Auris Sports tourer her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer