Ny tøffing fra Volkswagen

Om et drøyt år vil Hilux og de andre japanske pickupene igjen møte europeisk konkurranse. Høsten 2010 vil Volkswagen være tilbake i manesjen.

Volkswagen har ingen stor pickup-historie å vise til. Riktignok sto pickupen Taro på paletten i årene 1989 til 1997, men Taro var i praksis en Toyota Hilux med Volkswagen-emblemer.

Nå har imidlertid Volkswagen bestemt seg for å utfordre dette japansk-dominerte bilsegmentet med et eget produkt. Den nye pickupen ble avduket i Hannover i fjor høst og gikk den gangen under betegnelsen "Robust". Nå er det bestemt at den 519 centimeter lange og 190 centimeter brede minilastebilen skal hete Amarok. Navnet er hentet fra inuittenes (eskimoenes) språk og betyr ulv. Vi regner imidlertid at vi ikke er eneste som opplever at navnet trekker tankene mot Marokko og Nord-Afrika, noe som passer godt for en bil av denne typen.

Skal sette ny standard

Og Volkswagen har store ambisjoner på ulvens vegne. "Med sin robuste utforming og store lastekapasitet er den nye pickupen ventet å sette nye standarder i sin klasse", skriver den norske importøren ubeskjedent i sin pressemelding.


Japansk dominans

Det norske pickup-segmentet er i dag fullstendig dominert av japanske biler. Bestselgeren så langt i år er Toyota Hilux, som er landets åttende mest populære varebil. Deretter følger Isuzu D-Max (13.) og Nissan Navara (17.). Amarok vil også måtte konkurrere med Mitsubishi L200 (23.) og tvillingene Ford Ranger/Mazda BT-50. I tillegg kommer den koreanske pickupen Ssangyong Actyon.

Høsten 2010

Amarok vil bli produsert ved Volkswagens Pacheco-fabrikk utenfor Argentinas hovedstad Buenos Aires. Bilen vil bli introdusert i det sør-amerikanske markedet våren 2010 mens Europa-lanseringen vil foregå etterfølgende sommer. Den norske importøren opplyser at Amarok vil komme til Norge høsten 2010.

Prisene er selvsagt foreløpig ikke klare, men for at bilen skal være konkurransedyktig, kan den ikke prises veldig mye høyere enn de mest attraktive, japanske konkurrentene. Double-cab-versjonene (firedørsutgavene) av disse har i dag innstegspriser som varebiler mellom 273.000 (Hilux) og 332.000 kroner (Navara).

Kilder: Volkswagen, Wikipedia, Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

Les også:

  • Spionbilder: Volkswagen Robust
  • DinSide Motors juveler