<strong><b>Model S 60:</strong></b> Med 75kWh batteri har Tesla nå lansert Model S 60 - med eller uten D.  Foto: REUTERS/NTB SCANPIX
Model S 60: Med 75kWh batteri har Tesla nå lansert Model S 60 - med eller uten D. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX Vis mer

Ny Tesla Model S lansert!

Har fått etternavnet 60, men er egentlig en 75.

Publisert
Sist oppdatert

En ny versjon av Model S er lansert. Bilen er allerede lagt inn i konfiguratoren på nettsidene, og blir fra nå den rimeligste modellen i porteføljen.

Modellen har fått det enkle navnet 60, og tar i praksis over for Model S 70. Også den nye innstegsmodellen kan bestilles med firehjulsdrift for et påslag på 41.300 kroner, og blir dermed hetende 60D.

LES OGSÅ: Vi har prøvekjørt Model X

Får det du betaler for

Selv om 70D var den modellen i rekken som ga mest for pengene frem til nå, vil den ikke bli nevneverdig savnet.

Det skyldes rett og slett at man med 60, med eller uten D, kan oppgradere til 75kWh bare ved å låse opp ytterligere kapasitet som allerede ligger i batteriet. Dette koster naturligvis penger. 70.200 kroner har Tesla bestemt seg for.

Gjør du det i ettertid, må du ut med 74.000 kroner. Om dette er inkludert merverdiavgift sies det ikke noe om. Som kjent er elbiler fritatt for denne avgiften, men ikke varer eller tjenester som kjøpes til i ettertid.

<strong><b>KOSTBAR:</strong></b> En Model S 75D koster deg rett under 700.000 før du har plukket utstyr. Dette vil dra opp prislappen 100.000 til, om du skal ta med det vanlige utstyret man forventer i en Tesla Model S.  Foto: TESLA
KOSTBAR: En Model S 75D koster deg rett under 700.000 før du har plukket utstyr. Dette vil dra opp prislappen 100.000 til, om du skal ta med det vanlige utstyret man forventer i en Tesla Model S. Foto: TESLA Vis mer


LES OGSÅ: Her er den oppgraderte Model S

Samme batteriet

At du kan kjøpe ytterligere kapasitet skyldes rett og slett at det store batteriet ligger der allerede. Tesla har derimot lagt en sperre for full utnyttelse, noe du kan kjøpe deg rett til – enten med en gang, eller som en tilleggsvare i ettertid.

På denne måten får også Tesla mulighet for å minimere modellrekken sin, som nå bare består av denne nye 60-modellen, og den eksisterende 90-modellen. I tillegg kan du altså kjøpe deg opp til en 75-modell ved å låse opp de siste 15 kWh.

Den ekstra kapasiteten gir deg en rekkevidde som økes fra 40 mil i 60-konfigurasjon, til 48 mil som 75-modell, i henhold til NEDC-syklusen. Med 60 kWh til rådighet gjør bilen sprinten til 100 km/t på 5,8 sekunder, og har en toppfart på 210 km/t. Det må på alle måter sies å være raskt.

Prisen for en basis Model S 60 starter på 584.800 kroner, ifølge konfiguratoren. Deretter må du legge til de nevnte 41.300 kroner for firehjulsdriften, og 70.200 for den ekstra kapasiteten.

Totalt vil en Model S 75D havne på 696.300 kroner, før du har lagt til ønsket ekstrautstyr. Det betyr for de fleste rundt 100.000 kroner til.

Ifølge konfiguratoren på nettsidene deres, er Tesla klar for levering fra sent i august.

LES OGSÅ:
Audi viser konkurrent
Tesla Model X i programmert ulykke?
Bruk kort når du bestiller Tesla Model 3

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer