Foto: Devon Motorworks
Foto: Devon MotorworksVis mer

Ny svenskdesignet superbil

Vi gleder oss til å se denne utstilt på Pebble Beach Concours d'Elegance i august.

Den amerikanske spionfotografen Brenda Priddy kan bekrefte at supersportsbilen Devon GTX eksisterer, og til og med at den er under testing med den britiske Le Mans-vinneren Justin Bell bak rattet. Hun overvar nemlig en testseanse på Willow Springs raceway og fikk tatt de første bildene av et ferdig eksemplar.

8,4 liter V10

Videre kan hun bekrefte at bilen har karosseri i karbonfiber og glasstak. Hun overhørte også at motoren yter 650 hestekrefter hvilket er i tråd med det man trodde ut ifra opplysningene om at mekanikken er basert på Dodge Viper med en V10-motor med 8,4 liter slagvolum.

Det skulle kunne bygge opp under slagordet Devon Motorworks har lansert: Americas next supercar.

Vi må i denne omgang nøye oss med datagenererte bilder av bilen, men produksjonsmodellen skal visstnok være svært lik.

Bød 5,5 M$ for Viper

En tidligere konseptskisse fra Paulin Foto: Daniel Paulin/Devon Motorworks
En tidligere konseptskisse fra Paulin Foto: Daniel Paulin/Devon Motorworks Vis mer


Devon Motorworks er eid av grunnlegger Scott Devon. Modellen GTX - en videreutvikling i forhold til den røde GT (eks-VR Paulin Concept), som vi ser med svenske skilter på en datagenerert illustrasjon - er designet av svensken Daniel Paulin. Paulin har bakgrunn blant annet fra Ford. Han har også virket som designkonsulent - som Paulin Motor Cars i Gøteborg. Når det gjelder Devon Motorworks, gjorde de seg for øvrig bemerket nylig da de la inn et bud på merkenavnet Viper (kjent nettopp fra Dodge Viper), men Chrysler ønsket minst 10 millioner dollar mens Devon kun bød 5,5. Handelen ble ikke noe av.

I strupen på Corvette

Dimensjonene virker kompakte i forhold til den ganske voldsomme 8,4-liters motoren på 650 hestekrefter, og bilen er da også designet for fart og imponerende rundetider på Nürburgring. Her har man nok Corvette ZR1 i kikkerten.

Testing på Willow Springs - en relativt liten testbane med ni svinger - er altså i full gang, og det er nettopp Nürburgring som er neste etappe i testprogrammet. Produsenten hevder for øvrig at bilen satte ny rekord på Willow Springs. Lovende pre-debut, i så fall.

Foto: Devon Motorworks
Foto: Devon Motorworks
Foto: Devon Motorworks
Foto: Devon Motorworks
Foto: Devon Motorworks
Foto: Devon Motorworks
Foto: Devon Motorworks
Foto: Devon Motorworks
En tidligere konseptskisse fra Paulin Foto: Daniel Paulin/Devon Motorworks
Devon-logoet Foto: Devon Motorworks

Devon GTX skal etter planen i salg til neste år, og dette blir nok et litt sært bilmerke DinSide kommer til å følge tett...