Ny Suzuki Swift

I høst kommer Suzuki med en ny Swift. Det er ikke mange likhetstrekk mellom den kommende Swift og den vi kjenner fra før.

Den norske Suzuki-importøren, Suzuki Bilimport as, venter å kunne introdusere den nye Swift i Norge i løpet av september/oktober i år.

Swift blir høyere

Den nye Swift har ikke mer til felles med den modellen som selges i dag, enn navnet. Dagens modell er en ordinær kombikupe, mens den norske Suzuki-importøren karakteriserer den nye modellen som en mellomting mellom personbil og jeep. Den nye Swift er bygd etter samme mønster som for eksempel Toyota Yaris, som altså er høyere enn "vanlige" kombikupeer.

Trekker på to eller fire

Den nye Swift kommer til å kunne trekke på både to og på fire hjul. Motoren blir en 1,3-liter, som er en videreutvikling av de motorene som sitter i Swift i dag. Antall hestekrefter vil ligge rundt 70, men eksakte opplysninger om motor og ytelser har ikke importøren på nåværende tidspunkt.

Hva gjelder priser på den nye modellen, sier Suzuki Bilimport at det sannsynligvis blir en liten prisøkning, men de eksakte prisene er ikke klare ennå.

Bildene vi presenterer er av den japanske modellen, den norske utgaven blir ikke veldig forskjellig fra denne.