Ny SUV: Mazda CX-7

MX-Crossport ble vist i Detroit i januar, og nå er det bekreftet at bilen kommer i produksjon. Den skal hete CX-7.

Ny SUV: Mazda CX-7

  1. Store bilder


Mazda bekrefter nå at konseptbilen MX-crossport er klar for produksjon. Lansering er ventet i USA mot slutten av 2006, og en eventuell lansering Europa og Norge vil ikke skje før inn i 2007. Det er med andre ord litt tidlig å løpe til butikken allerede.

Dette er ikke en bil som skal konkurrere med Honda CR-V og Nissan X-Trial. Denne vil nok helle mer mot biler som BMW X3 og Nissan Murano. Alt kommer an på hvilke motorer den blir utstyrt med.

På bilutstillinger blir interessen for en konseptbil målt, og det legger noe av grunnlaget for om en bil tar steget fra konsept til produksjon. Responsen på MX-Crossport har blitt målt i Detroit, og nå er altså avgjørelsen tatt.

Nytt navn

CX er et nytt navn og vil bli navnet på alle Mazdas crossover-modeller i fremtiden. CX-7 blir den første bilen i denne serien. Sportsbiler med wankelmotor, som RX-7, vil fortsatt hete RX, og sportsbiler med stempelmotor, som MX-5, vil hete MX. En ny MX-5 ble vist i Geneve i år, og kommer til Norge neste sommer. De masseproduserte modellene vil fortsatt hete 2, 3, 5 og 6. Tribute, B-series og MPV blir også urørt.

Motorer

Ingenting er klart om hvilke motorer som skal sitte i bilen, men siden den er ment for USA vil det nok i utgangspunktet bli noe stort. Motoralternativene blir selvsagt svært viktig for om dette blir en salgbar bil her hjemme. Det er heller ikke oppgitt om den får firehjulsdrift, men det tar vi for gitt at den den ender opp med.

Bildene er ikke av CX-7, men av MX-Crossport. I følge Mazda skal bilene bli svært like.

Bildene finner du her.

Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder