Ny SUV fra Kia

Kia har vist en ny SUV (sport utility vehicle) på bilmessen i Chicago. Europa-lansering vil skje i Geneve om en måned.

Ny SUV fra Kia
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kia Sorento er en større og kraftigere SUV enn Kia Sportage. Den er lengre, bredere og høyere, og leveres også med større motorer. Sorento kommer ikke på det europeise markedet før i 2003 og vil ikke erstatte Sportage. Sportage kommer som ny modell i andre halvdel av 2003, blant annet med ny 2-liters dieselmotor.

Store motorer

I første omgang er det en V6-motor på 3,5 liter og 192 hestekrefter som kommer til å gjøre tjeneste i Sorento. Videre blir det også en 3,0-liters variant og en 2,5-liters turbodiesel som antagelig vil få 136 hestekrefter.

Sorento vil bli tilgjengelig både med firehjulsdrift og forhjulstrekk. Den største motoren vil bli levert med en firetrinns automatisk girkasse.

Hvilken klasse

Ny SUV fra Kia

Hvilke konkurrenter Soranto vil få i det norske markedet er ikke godt å si siden ingen priser er kjent enda. Den norske importøren vet per i dag ikke om den vil bli tatt inn til Norge i det hele tatt. Men lengden på bilen er 4,56 meter, og det er for eksempel 3 centimeter kortere enn Mercedes M-klasse og 11 centimeter kortere enn BMW X5. Vi tror ikke disse bilene blir de nærmeste konkurrentene, men med de motorene vi vet om foreløpig tror vi Sorento vil ende på priser i samme sjiktet som Mazda Tribute V6 til 538.900 kroner og Hyundai Santa Fe 2.7 GLS til 449.950.