Ny Subaru Legacy avduket

Subaru viser en helt ny utgave av mellomklassebilen Legacy.

Legacy og tvillingbroren Outback fikk en ny vår da de for et snaut år siden også kunne kjøpes med dieselmotor, ikke minst her i Norge hvor denne motoren ble favorisert av avgiftssystemet. I tillegg var det en fin motor som igjen gjorde Legacy og Outback til aktuelle biler her i Norge. Nå kommer det en helt ny generasjon av Legacy.

Større

Nye Legacy er større enn dagens utgave. Lengden har økt med 35 millimeter til totalt 476 centimeter. Mer betydelig er økningen i høyden på 80 millimeter og bredden på 90 millimeter. Det meste av denne økte plassen har i følge Subaru kommet baksetepassasjerene til gode, noe som ikke minst skyldes at akselavstanden er forlenget med 81 millimeter.

Presenteres i New York

Designen bærer også preg av at Legacy har blitt større. Den er kraftigere og en smule mer svulstig i linjeføringen. I likhet med nye Honda Accord har den et visst amerikansk drag over seg. Så skal da også Legacy presenteres på en bilutstilling i New York.

Diesel viktigst

Det er kun de amerikanske spesifikasjonene som er offentliggjort og vi har derfor lite informasjon om hvilke motorer som blir tilgjengelige her i Norge. Vi regner likevel med at den nye bokserdieselen med 150 hester kommer relativt uforandret også i nye Legacy og at det er denne som først og fremst vil være interessant i norsk sammenheng. I dagens Legacy sitter det også en 2,0-liters bensinmotor og denne vil nok være aktuell også for den nye modellen.

Artikkelen fortsetter under annonsenFirehjulsdrift standard

Firehjulsdrift er i god Subaru-stil standard på alle modeller. Når det gjelder girkasser finnes det en ny manuell sekstrinnskasse, en femsteget automat, samt en trinnløs automatkasse. Det blir spennende å se hvorvidt Subaru vil kunne tilby noen av de sistnevnte kommer i kombinasjon med dieselmotoren.

Bilutstillingen i New York åpner om en drøy uke og vi regner med at mer informasjon om den europeiske utgaven blir tilgjengelig om ikke så altfor lenge. Det er forøvrig uvisst hvorvidt sedanutgaven av nye Legacy vil bli importert til Norge.