Nye Impreza kommer også som femdørs kombi
Nye Impreza kommer også som femdørs kombiVis mer

Ny Subaru Impreza

Subaru slipper det første bildet av en helt ny generasjon Impreza.

Dagens Impreza har ikke rukket å bli så veldig gammel etter dagens normale standard. Den kom i 2007 og ble for ikke alt for mange månedene siden lansert med en norgesvennlig dieselmotor på 109 hestekrefter, som vi testet i vinter.

Men Subaru er ivrig på å få ut en helt ny utgave som kan matche konkurransen i kompaktklassen noe bedre enn dagens versjon, som har firehjulsdrift, vinteregenskaper og særegenhet som sine fremste egenskaper.

Kombi i Norge

Foreløpig er det bare sluppet ett bilde av bilen, og det i sedanversjon. Men en femdørs kombi kommer også og det er den som vil bli mest interessant her i Norge. Det kompakte sedanmarkedet er rimelig dødt her til lands, selv om Volkswagen nå prøver seg med Jetta.

Følger opp konsept

En konseptversjon av Impreza ble for øvrig vist på bilutstillingen i Los Angeles på tampen av fjoråret. Bilder av den kan du se under, og da finner du fort ut at den i profil er ganske så lik produksjonsversjonen som nå skal stilles ut på en bilutstilling i New York. Kanskje er også fronten og hekken tilsvarende lik. Men noe mer nedtonet blir den helt sikkert.

Konseptversjonen av nye Impreza ble vist på en bilutstilling i Los Angeles sent i 2010 Foto: Subaru
Foto: Subaru
Foto: SubaruFirehjulsdrift og boksermotor

Vi regner med at Subaru viderefører spesialitetene sine, nemlig permanent og symmetrisk firehjulsdrift, samt boksermotorene. I Norge er det dieselmotoren som gjelder, og vi regner med at den som i dag blir tilgjengelig i et par effektutgaver. Sannsynligvis vil man forfine den enda et lite hakk hva gjelder gangkultur og trolig også forbruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportslige utgaver

Subaru har dessuten lange tradisjoner for effektsterke og rally-inspirerte sportsversjoner av Impreza, og det kommer helt sikkert også denne gangen. Dessverre for norske interessenter, snakker vi nok imidlertid svært høye avgifter for den moroa.

På den andre siden kunne vi i vår test av den sterkeste dieselversjonen slå fast at 150 hestekrefter var nok til å ha det gøy bak rattet.

Det er uvisst når nye Impreza kommer til Norge, men i og med at den kalles en 2012-modell, antar vi at den kommer i løpet av høsten en gang.