Den nye Mini har store likhetstrekk med Mini Cooper S. <A HREF="http://www.dinside.no/dh_bilde/4796.jpg">Klikk her for større bilde.</A>
Den nye Mini har store likhetstrekk med Mini Cooper S. Klikk her for større bilde.Vis mer

Ny, større Mini

Kult-klassikeren Mini feirer 40-årsdag til neste år. I år 2000 presenteres en ny Mini. Den skal bli større, raskere, mer spennende og mer tidsriktig..

Likevel skal den nye Mini ha bevart sitt særpreg, og det skal ha blitt tatt vare på de tradisjonsrike verdiene som Mini står for. Den blir laget under BMW og Rover, og skal bli produsert i England, og den skal være like erkeengelsk som sine forgjengere.

Større omkrets

Av bildene som er sluppet av den nye Mini, ser vi at den har store likhetstrekk med Mini Cooper S., som kom på markedet på 60-tallet. Likevel vil den nye Mini ha gjennomgått til dels store forandringer. 2000-års-utgaven blir altså en god del større enn sine forgjengere –faktisk hele 45 centimeter lengere. Cooper S var 306 centimeter lang, da betyr det at den nye Mini blir hele 351 centimeter lang, noe som betyr at det eksisterer en del biler på markedet i dag som blir kortere enn den.

Klikk her for større bilde. Vis mer

Større motor

Den nye Mini har også gjennomgått en god del andre forandringer. –Den har fått vanlig MacPherson hjuloppheng og ny motor. Mini i år 2000 blir raskere enn sine forgjengere. Drivkreftene blir en 1,6-liters motor med 4 ventiler pr. sylinder. Motoren er utviklet i et samarbeide mellom Chrysler og BMW, den blir bygget i Brasil, og er den samme motoren som vil sitte i neste generasjon Neon.

24 i en Mini

Mini var bilen som det på 70-tallet gikk sport i å presse så mange mennesker som mulig inn i.. Rekorden stoppet på 24. Med den nye størrelsen kan vi vel forvente at det vil bli mulig å trykke enda flere inn i den.. Spørsmålet er bare hvor kult dette er nå, når Mini ikke lengere er så mini lengere, forholdene tatt i betraktning..