Ny storbil fra Skoda

Skoda kommer neste år med andre generasjon av sitt flaggskip Superb. Nå har de sluppet et (dårlig) bilde av bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir stadig vanligere for bilprodusentene å slippe forhåndsinnformasjon om en kommende modell i små drypp - såkalt teasing.

Autoritet

Skoda er intet unntak - det er ikke lenge siden de slapp sine egne "spionbilder" av en stor sedan som trekker tankene mot Audi A8 i fasongen. Det dreier seg om neste generasjon Superb - flaggskipet i Skodas modellrekke. Med dagens bilde får vi vite en del mer om bilens utseende. Etter vår mening er det ikke fritt for at fronten utstråler en slags "BMW-aktig" autoritet.

Stor men gunstig

DinSide har gjort bildet lysere enn originalen.
DinSide har gjort bildet lysere enn originalen. Vis mer

Ny storbil fra Skoda

  1. Store bilder!


Dagens Skoda Superb er en stor bil med høyt utstyrsnivå og mye plass og er gunstigere priset enn konkurrentene. Vi antar at nykommeren vil posisjonere seg på samme måte. Med sine 480 centimeter i lengden er den nesten like stor som Mercedes E-klasse og Audi A6 og den er rene limousinen innvendig. Innstegsprisen for dagens utgave er allikevel ikke høyere enn 288.000 kroner.

7-trinns DSG

Når den nye Superb-modellen introduseres neste år varsler Skoda en rekke teknologiske nyheter blant annet blir bilen levert med et nytt 4 hjulsdriftsystem og en nyutviklet 7 trinns DSG (automatisk girkasse med dobbel kløtsj) som både skal redusere forbruket og forbedre akselerasjonen. I dag er Skoda Superb den blant de mest romslige bilene på markedet og ettersom avløseren vokser ytterlige 3,5 cm i lengden. (Til 484 centimeter) burde den by på minst like gode plassforhold.

Informasjon om motorer har vi ennå ikke mottatt, men det er naturlig å anta at bilen vil bli utstyrt med kjente kraftkilder fra VW-gruppens sortiment med 2.0 TDI på 140 hk som hovedmotorisering.

Neste generasjon Skoda Superb skal vises på bilutstillingen i Genève i mars. Prisene er foreløpig ikke klare.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Skoda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!