Ny stor-SUV aktuell for Norge

Amerikansk-inspirerte Hyundai Veracruz kommer snart til Europa. Også her i Norge er det godt mulig at den vil komme i salg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veracruz er først og fremst beregnet på det asiatiske og amerikanske markedet med sine store motorer og rause dimensjoner. Her i Europa har vi måttet klare oss med Santa Fe og den terrengbilinspirerte Terracan dersom vi ønsket stor SUV fra Hyundai.

Større enn Santa Fe og Terracan

Veracruz legger seg over begge disse hva gjelder størrelse. Men i personlighet er Veracruz mest lik Santa Fe med mye av den samme myke fremtoningen og uten det maskuline arbeidspreget til Terracan.

Syv seter

image: Ny stor-SUV aktuell for Norge

Ny stor-SUV aktuell for Norge

  1. Store bilder


På samme måte er innsiden en moderne SUV verdig med syv seter og elegante interiørlinjer. Også Santa Fe kan fås med en tredje seterad, men grunnet Veracruz' ekstra lengde regner vi med at de helt der bak får litt mer plass til bein og armer i storebror.

Blant de store

Totallengden er forøvrig 484 centimeter og det plasserer Veracruz midt blant de store premiumSUVene som BMW X5, Volvo XC90 og Mercedes-Benz ML.

Avgiftsgunstig

Prismessig vil den nok imidlertid få en betydelig fordel dersom den kommer til Norge. Grunnen til det ligger i motoriseringen. Kraftkilden som høyst sannsynlig skal benyttes er nemlig en norgesvennlig dieselmotor på relativt sett beskjedne 2,2 liter og 155 hestekrefter, den samme som sitter i Santa Fe.

Burde holde

image: Ny stor-SUV aktuell for Norge


Dermed vil effektavgift og trolig CO2-avgift holdes på et ganske moderat nivå. Dessverre gjelder nok det samme også for ytelsene, i alle fall sammenlignet med premiumkonkurrentene, men erfaringene fra Santa Fe tatt i betraktning, burde det likevel duge greit.

Til sommeren?

Dersom den norske hyundai-importøren bestemmer seg for å ta inn stor-SUVen til Norge, vil den være på plass i løpet av sommeren neste år. Prispåslaget i forhold til Santa Fe anslås til et sted mellom 50 og 100.000 kroner. Santa Fe begynner på snaut 490.000 kroner med syv seter.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Hyundai-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder