Ny stor Land Cruiser neste år

Toyota er i gang med testing av en godt komuflert ny Land Cruiser. Vi regner med at denne store SUVen kommer til Norge neste sommer.

Ny stor Land Cruiser neste år

Ny stor Land Cruiser neste år

  1. Store bilder
Ny stor Land Cruiser neste år


Dagens Land Cruiser 100 begynner å dra på årene, og det er på tide med et modellskifte. I følge disse bildene ser det ut som Toyota er i full sving med en ny variant, men kamuflasjen er fortsatt for omfattende til å trekke noen bastante konklusjoner. I USA har dagens Land Cruiser 100 en tvilling som heter Lexus LX470. Om eventuelt det samme vil skje denne gangen vet vi ikke.

Store motorer

Det som er rimelig sikkert er at denne bilen kommer med store motorer. Dagens variant har en 4,2-liters rekkesekser med 204 hestekrefter. Dette er ikke akkurat siste skrik, og vi regner med at denne motoren vil bli byttet ut. Den andre motoren er en 4,7-liters V8 motor med 265 hestekrefter. Vi er ikke like sikre på at denne motoren vil bli fjernet. Vi tror heller Toyota vil beholde den, og eventuelt utvikle den videre med en hybridløsning, men her er det mye usikkerhet.

Ut i fra bildene tror vi den nye Land Cruiser 100 blir litt rundere og mer elegant i formen. Likevel blir den nok så stor at den kan selges som varebil i Norge.

Det ligger an til en visning av denne modellen på bilutstillingen i Geneve neste vår.

Store spionbilder av nye Landcruiser 100

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder