Ny stasjonsvogn fra Chevrolet

Chevrolet er på vei tilbake til Norge, og da blir nye Cruze stasjonsvogn trolig et av de viktigste våpnene.

Cruze stasjonsvogn blir trolig en av Chevrolets viktigste biler i Norge
Cruze stasjonsvogn blir trolig en av Chevrolets viktigste biler i Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chevrolet har en liten pause fra Norge, men ny importør er på plass og i ferd med å bygge opp et forhandlernett som skal være klart i løpet av få måneder. Målet er 50 forhandlere på sikt, og 30 av disse skal være på plass i første halvdel av 2012.

Produktmessig har ikke Chevrolet hatt noen skikkelige slagere for det norske markedet den siste tiden. Men Cruze stasjonsvogn har trolig bedre forutsetninger. Den glir inn som en av de største kompaktklassebilene med sine 468 centimeter i lengden og 500 liter store bagasjerom.

Disse tallene plasserer den på linje med Opel Astra stasjonsvogn, for eksempel. Den norske importøren vil likevel ikke bekrefte at bilen kommer til Norge da de er i ferd med å utarbeide det norske modellprogrammet i disse dager. Likevel tyder mye på at dette blir blant modellene de vil satse på.

Flere varianter

Cruze er ingen ny modell som sådan. Sedanen ble først vist i 2008 og kombikupeen i 2010. Men nordmenn er glade i stasjonsvogn og den tredje varianten av Cruze kan med sin økte lastekapasitet også konkurrere om familiekundene.

Nye motorer

Slik ser Cruze ut som kombikupé
Slik ser Cruze ut som kombikupé Vis mer


I tillegg kommer det tre nye motorer som passer brukbart til det norske markedet. Bensinalternativet blant disse er en 1,4-liters turbomotor på 140 hester. Fra før finnes det blant annet også en 1,6-liter med 124 hestekrefter. På dieselsiden kommer det en oppdatert 2,0-liter, samt en ny 1,7-liter med 131 hester. Alle de tre nye motorene får automatisk start/stopp-teknologi.

Det er foreløpig bare sluppet ett bilde av den nye stasjonsvognen, men vi går ut i fra at fronten på bilen er den samme som på kombikupeen.

I tillegg til Cruze blir nok også plug-in-hybriden Volt en viktig bil for Chevrolet i Norge, selv om importøren heller ikke vil bekrefte dette. Cruze stasjonsvogn vises forøvrig på bilutstillingen i Genève i mars og kommer til Norge like over sommeren, dersom importøren bestemmer seg for å satse på den.

Her finner du vår test av Volt.