Ny sportstourer fra Harley-Davidson

Under tanken på H-D-familiens nyeste medlem vil du finne Twin Cam 88-motoren, og sykkelen vil bli tilgjengelig hos norske forhandlere allerede i begynnelsen av september.

Ny sportstourer fra Harley-Davidson

Sykkelen har i kjent H-D-stil fått et relativt langt navn, FXDXT Super Glide T-Sport og tilhører den såkalte Dyna-familien. Det som særpreger sykkelen er den spesielle styrekåpen og de to saltaskene i nylon. Vindskjermen, som kan justeres både i høyde og vinkel, vil ta av mesteparten av fartsvinden, noe som inviterer til aktiv kjøring.

Twin Cam 88

FXDXT Super Glide T-Sport er basert på FXDX Dyna Super Glide Sport, som kom på markedet i fjor. I likhet med FXDX og svært mange andre H-D-modeller, er også T-Sport utstyrt med Twin Cam 88-motoren. 88 står for antall kubikktommer, som oversatt til metrisk standard blir 1.499 kubikkcentimeter. Motoren yter sparsomme 68 hestekrefter ved 5.500 o/min, men kan til gjengjeld skilte med et dreiemoment på respektable 106 Nm allerede ved 2.900 o/min. Dermed blir giring stort sett noe man utfører ved parkering av sykkelen.

To skivebremser foran

T-sport er også utrustet med Harley-Davidsons nyeste bremser med firestemplede kalipere. To skiver på 292 millimeter i diameter er festet til forhjulet, og ett eksemplar av samme skive skal få stans på bakhjulet. Teleskopgaffelen er 39 mm i tverrsnitt, er fullt justerbar og har en vandring på 155 mm. Også de to bakdemperne er fullt justerbare, og har en slaglengde på 124,5 mm.

Ny sal

Ikke overraskende er T-sport relativt tung, og har en tørrvekt på 291,5 kilo. Akselavstanden er voksne 1.603 mm og gaffelvinkelen 28 grader. Sykkelen er utstyrt med en nyutviklet touring-sal og sittehøyden er 75,5 centimeter. Standardutstyret inkluderer to salvesker i nylon, som i følge Harley-Davidson skal være vanntette. Salveskene kan justeres i bredde.

H-D-sykler er ikke blant de rimeligste på markedet, og T-sport er intet unntak fra regelen. Prisen vil nemlig ligge rundt 250.000 kroner.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkel fra Intermot 2000