Ny sportskupé fra Volkswagen: Scirocco - Scco = Iroc

VWs folke-sportsbil fra 70-tallet skal få sin etterfølger. Under en presentasjon i Berlin har VW avduket konseptet Iroc, som inneholder den kommende modellens designfilosofi og motorteknologi.

Ny sportskupé fra Volkswagen: Scirocco - Scco = Iroc

Ny sportskupé fra Volkswagen: Scirocco - Scco = Iroc

  1. Store bilder
Ny sportskupé fra Volkswagen: Scirocco - Scco = Iroc


For 33 år siden lanserte Volkswagen en kompakt sportskupébasert på Golf-plattformen men sportsligere både angående design og kjøreegenskaper. Navnet var Scirocco, oppkalt etter en vind fra tropiske strøk. (Den første VW Passat, som også ble lansert i 1973, ble forøvrig også oppkalt etter en vind). Scirocco ble etterhvert produsert i over en halv million eksemplarer.

Dynamisk design

Nykommeren preges i første omgang av stylistisk nyskaping, på samme måte som forfaren Scirocco gjorde det. Imidlertid hadde originalen en typisk kupé-fasong mens Iroc har en mer "shooting-brake"-lignende fasong med et tak som er strukket langt bakover og et bratt bakparti. Brede skuldre og generelt aggressivt designspråk understreker sportsligheten. Fronten med den sekskantete grillen er helt ny for merket og VW indikerer at forskjellige "Volkswagen-ansikter" i fremtiden vil brukes for å identifisere de forskjellige modellrekkene. Når det gjelder den spesielle metalliserte grønnfargen ("slangegrønn"), så er den også en hyllest til forgjengeren. Bilen skal ha plass til fire voksne og deres bagasje, og ha variabelt bagasjerom med bakseter som kan legges flatt ned.

Ny sportskupé fra Volkswagen: Scirocco - Scco = Iroc


Twincharger

Sciroccos directe etterfølger, Corrado (som VW ikke nevner i forbindelse med Iroc-konseptet) ble levert med overladete motorer av en spesiell type, utstyrt med den nå avdøde G-laderen. Iroc vil også være karakterisert ved innovativ motorteknologi, nærmere bestemt den som nylig ble introdusert i Golf GT som yter 170 hester med en 1,4-liters TSI-motor. Internt hos VW er navnet Twincharger brukt for å beskrive anvendelsen av kombinasjonen av kompressor og turbo for å oppnå optimal energiutnyttelse og samtidig en svært høy grad av kjøreglede. Iroc er utstyrt med en versjon som produserer 210 hestekrefter, og det antydes at produksjonsmodellen vil få TSI-motorer i diverse effektvarianter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge informerte miljøer i bilverdenen vil nye VW Sc(iroc)co komme på markedet i 2008.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder