Ny sportskupé fra Infiniti: G37 Coupe

For ikke mange dager siden kunne vi fortelle at Infiniti er klar for det norske markedet. Nå viser vi deg G37 Coupe, en av bilene vi snart kan forvente å se på norske veier.

Infiniti er Nissans premium-merke og konkurrentene heter først og fremst BMW, Audi og Lexus. Med nye G37 Coupe burde man ha en god mulighet til å få innpass på det europeiske, og kanskje også det norske, markedet. G37 er en videreutvikling av G35, en konkurrent til Audi A4 og BMW 3-serie i mellomklassen. G35 har eksistert både som kupé og sedan. G37 er foreløpig kun vist i kupéversjon, men regn med at også en sedan kommer etter hvert. Inntil da blir BMW 3-serie Coupé og Audi A5 de argeste konkurrentene.

Mer elegant

Ny sportskupé fra Infiniti: G37 Coupe

Ny sportskupé fra Infiniti: G37 Coupe

  1. Store bilder
Ny sportskupé fra Infiniti: G37 Coupe


Nåværende G35 har som navnet antyder en 3,5-liters V6’er på 275 eller 293, avhengig av girkasse, hestekrefter. G37 skiller seg først og fremst fra G35 på områdene design, motor og chassis. Linjene på G37 må kunne sies å være mer moderne og harmoniske enn på den litt kantete utgående modellen, selv om det kun er snakk om relativt overfladiske forandringer. Proporsjonene er beholdt, men man har likevel i våre øyne klart å gjøre formspråket mer elegant.

Større motor

Den andre store forandringen fra G35 til G37 er motoren. 3,5-literen har blitt forstørret til 3,7 liter, ganske stort for å være en sekssylindret motor. Effekten er kommet opp i 330 hestekrefter og dreiemomentet ligger på 367 newtonmeter. Kreftene går fra motoren til bakhjulene via en sekstrinns manuell girkasse, eller en femtrinns automat hvis du foretrekker det. En differensialbrems er også tilgjengelig på enkelte versjoner, i kombinasjon med 19-tommers aluminiumsfelger og litt mer sportslige dekk enn man finner på de standardmonterte 18-tommerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Firehjulsstyring

Til sist har man finpusset på chassiset som nå har fått bredere sporvidde, lavere tyngdepunkt og stivere fjæring. Mest oppsiktsvekkende er nok likevel firehjulsstyringen som er tilvalg. Ved at bakhjulene styres i svinger kan man lettere kontrollere balansen i bilen. Det vil også lette manøvrering i lave hastigheter. Aktiv fartsholder tilbys også i nye G37. Den sørger for å holde konstant avstand til bilen foran.

Infiniti G37 Coupe presenteres på New York Auto Show som åpner 6. april. Mens lanseringen av Infiniti som merke, og dermed også G37, er lagt til 2008 for Vest-Europa, må vi her i Norge trolig vente til 2009 før vi som kunder har nok et merke å velge blant.

  • Store bilder finner du her.
  • Les mer om Infiniti-importen her.
  • Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder