Ny Sonata:Flaggskip med forbedringer

Når neste års modell blir tilgjengelig i Norge i november, er det en helt ny bil Hyundai presenterer. Sonata har blitt ny fra topp til tå, så vel utvendig som innvendig. Så gjenstår det å se om den nye oppskriften gjør Sonata til et alternativ for dem som er på jakt etter en storbil.

Endringene under karosseriplatene er alltid mindre interessante enn de designmessige endringene - det er tross alt dem man først får øye på. Og Hyundai har lagt seg i selen for å få oss til å like den nye Sonataen.

Bakfra minner den ikke så rent lite om Nissan Maxima, men de koreanske designerne har lyktes rimelig godt med å gi bilen en egen identitet - uten at det sklir helt over i linjer a la Ford Scorpio. Ikke for det - vi har sett biler med mer sjel enn dette.

Forfra er det litt mer haltende. De store hovedlyktene stjeler litt for mye oppmerksomhet fra grillen og gir den nye Sonataen et padde-aktig inntrykk. Vi håper og tror at inntrykket bedrer seg når vi ser bilen i virkeligheten.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


En front dominert av lykter er tydeligvis siste trend fra Korea akkurat nå. Så sent som i dag fikk denne redaksjons medlemmer se den nye Daihatsu Sirion med norske skilter - bilen er penere enn den har gitt inntrykk av på bilder.

Her er endringene på Sonata i stikkordsform, vil du lese mer om dem kan du klikke her:

- Nytt eksteriør
- Ny 2,5-liters V-6 motor
- Forbedret 2,0-liters 16V motor
- lavere drivstoff-forbruk
- Nye manuelle og automatiske gearkasser
- Nytt hjuloppheng foran og bak
- Større kupé
- Elektronisk antispinn-kontroll (kun på 2.5 V-6)
- Skivebremser på alle fire hjul
- Mer utstyr

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sonata har blitt omlag 1 cm lengre og høyere, og bredde er økt med omlag 5 cm. Sporvidden er økt med omlag 2 cm foran og bak, men akselavstanden er uforandret. Dette innebærer blant annet at kupeen har blitt enda større enn den en gang var - og Sonata var på ingen måte den minste bilen i storbilklassen. Prisene på den nye Sonataen er ikke klare før senere i høst, og bilen vil være tilgjengelig i Norge tidligst i november i år, får DinSide opplyst hos den norske importøren.