Ny Skoda Fabia - småbil av vår tid

Nå står altså en helt ny generasjon av Skodas populære kompakt/småbil for døren. Den vil i første omgang tilbys med syv ulike motoralternativer.

Ny Skoda Fabia - småbil av vår tid

  1. Store bilder!


Forrige generasjon Fabia ble regnet som en bil i mellomsjiktet mellom småbilene og kompaktklassen - den var nemlig større enn småbilstandarden og også romsligere. Nå kommer snart dens etterfølger, og den har vokst - men hører allikevel klart til i småbilsegmentet.

Fire meter

I mellomtiden er nemlig standard-lengden i småbilsegmentet blitt cirka fire meter mens det er blitt rom for femdørs bybiler av betydelig mindre dimensjon i segmentet under. Fabia II er 399 centimeter lang, 164 centimeter bred og 150 centimeter høy. Å dømme ut fra bildene og utnyttelsen av høyden burde plassforholdene ombord være enda bedre enn tidligere. Ifølge Skoda har bagasjerommet en kapasitet på 300 liter med baksetet på plass med mulighet for å utvide volumet til 1.163 liter med setene nedfelt. Når det gjelder sikkerhet skal nivået være forbedret med flere kollisjonsputer og ekstra barnesikring.

Bredt motorspekter


I første omgang vil nye Fabia presenteres med et utvalg av syv motorer; tre dieseldrevne og fire bensinmotorer. Nykommeren fremstår her, som designmessig, som en mer nøktern søskenmodell til nylig introduserte Roomster. Grunnmotoren vil være en tresylindret 1,2-liters bensinmotor på 60 hestekrefter mens en 1,9-liters diesel på 105 hester og en 1,6-liters bensinmotor med samme ytelse vil utgjøre toppmotoriseringen i starten. Sistnevnte vil kunne leveres med automatgir.


Alt i alt virker det som om nye Fabia blir en mer anonym aktør i småbilklassen uten å peke seg ut på noen måte, i motsetnig til forgjengeren. Det dreier seg i såfall om å konsolidere et merkevare-image som er blitt bygget opp på svært kort tid. Det er så langt blitt solgt mer enn 1,5 millioner Skoda Fabia av første generasjon. Stasjonsvogn- og sedan-utgavene av denne vil fortsatt være i handelen en tid.

Publikum får ikke se nye Fabia før i mars neste år - da skal den vises på bilutstillingen i Genève.

  • Store bilder finner du her.

    Her finner du mer Skoda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder