Ny skjærgårdsjeep fra Skibsplast

- Vector er et matematisk begrep som betegner fart, forflytning og kraft. Båten får en pilformet design, og i tillegg mener vi at skjærgårdsjeeper i stor grad handler om å ta seg fra A til B på en mest mulig effektiv måte.

Ny skjærgårdsjeep fra Skibsplast
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ordene kommer fra Rune Skibsrud, en av hovedaktørene bak nyheten. Skjønt, nyheten er ikke helt ny. For navnet Skibsplast 555 har vi da visselig hørt før! Men da etterfulgt av bokstavene HT.

En hardtop blir skjærgårdsjeep

Og ganske riktig. Nye 555 VECTOR er støpt i nøyaktig samme formen som 555 HT. Men å forvandle 555 HT til en skjærgårdsjeep var ikke gjort ved et tryllesalg. For hardtopen hadde ikke innerliner og var ikke selvlensende. Å selge en skjærgårdsjeep som ikke egenhendig sørger for å bli kvitt fukten om bord i år 2001- ja, det er ikke engang forsøket verdt.

Forskjellene mellom 555 HT og nyheten VECTOR stopper imidlertid ikke ved innerliner og selvlensende dørk. Skipsplast har også forskyvet båtens tyngdepunkt en tanke akter. Dette, kombinert med at båten er lettere enn sin eldre bror, skal bidra til en lettere gange i sjøen.

Design og detaljer

Skibsplast 555 VECTOR får en stor avrundet vindskjerm. Bak skjermen finner du fire sitteplasser – to bøtteseter ved førerposisjonen, samt en toseters aktersofa. Forut bærer båten en U-sofa. Denne kan også gjøres om til solseng.

I god Skibsplast-ånd har far og sønn Skibsrud viet detaljutførelsen mye oppmerksomhet: I benken forut er det konstruert et ekstra trappetrinn for lettere adkomst. Kartbordet på passasjersiden i konsollen er avtakbart, og kan brukes som cocktailbord akter. Og under akterbenken vil du finne en uttakbar fiskekasse, eller oppbevaringsboks om du vil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skibsplast forteller at de med 555 VECTOR ønsker å lage en praktisk, sportslig og familievennlig skjærgårdsjeep. Men den skal ikke bare være funksjonell, den skal også være et behagelig skue.

For å sikre et tidsriktig design fikk arvtager etter Skibsrud den eldre - sønnen Rune - mer enn en finger med i utformingen av båten. Og som ved utviklingen av 555 HT tok båtbyggeriet en telefon til industridesigner Espen Thorup. Resultatet er en båt som utvilsomt henger med hva moderne estetikk angår.

Ikke dyrere enn storebror

Skibsplast 555 VECTOR er godkjent for motorer mellom 70 og 115 hestekrefter. Selv om ikke prislappen er klar, lover Rune Skibsrud at 555 VECTOR ikke skal bli dyrere enn 555 HT. I rene tall betyr dette at nyheten ikke vil koste mer enn 240.000 kroner med en 70-hesters firetaktsmotor fra Suzuki.

Både skjærgårdsjeepen og prislappen blir vist frem på ”Sjøen for alle” i mars.

Relaterte artikler

  • Skibsplast 555 HT: Ungdommelig Hardtop

  • Test: Skibsplast 555 HT