Ny Seat Alhambra om hjørnet

Flerbruksbiler er i skuddet, og nå kommer også spanske Seat med ny utgave av sin flerbruksbil, Alhambra.

Ny Seat Alhambra om hjørnet

Alhambra er egentlig ikke noen unik bil. Alhambra er nemlig nesten den samme bilen som Ford Galaxy og Volkswagen Sharan. Men mens både Ford og Volkswagen lanserte sine nye Galaxy- og Sharan-modeller på bilmessen i Geneve i mars, har Seat valgt å legge lanseringen til bilmessen i Lisboa den 24. mai, altså om en snau uke.

Mye nytt

Og nye Seat Alhambra har fått en helt ny "look". Bilen har blant annet fått ny front og nytt panser. Og i grillen har Seat-s'en fått en mer fremtredende posisjon. Også den fremre støtfangeren er ny og hovedlyktene har blitt transparente. Heller ikke bakparten har sluppet unna designerne. Både støtfanger og baklykter har fått nytt utseende.

Fem motorer

Ny Seat Alhambra om hjørnet

Dagens Alhambra har i Norge bare vært tilgjengelig med en 1,9 liters turbodieselmotor med 90 hestekrefter. Den ny Alhambra vil få en langt bredere motorpalett. De som ønsker en sprekere turbodiesel, vil i tillegg kunne velge en utgave med 115 hestekrefter. Den som foretrekker bensin, kan velge mellom tre ulike motorer; en 2,0-liter med 115 hestekrefter, en 1,8 liters turbo med 150 hestekrefter og en kraftig V6-motor med 204 hestekrefter. Sistnevnte vil nok imidlertid bli svært dyr i Norge.

Mer utstyr

Også på utstyrsfronten har Alhambra blitt en mer eksklusiv bil. Både klimaanlegg, fjernstyrt sentrallås og elektriske vindusheiser foran blir nemlig standardutstyr i den nye utgaven. Utstyrs-fantaster kan velge blant ekstrautstyr som bilnavigering, elektronisk stabilitetskontroll, avstandsvarsler ved parkering og xenonlykter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Norge i september

Bilen vil altså bli vist første gang i Lisboa om noen dager, men vil faktisk være på plass i Norge allerede i september. Den norske Seat-importøren, Harald A. Møller AS, har imidlertid ikke rukket å regne ut de norske prisene.