Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Ny Saab stasjonsvogn

Spionfotografene har funnet en 9-5 statsjonsvogn! Med andre ord foregår det testing av nye modeller til tross for at fremtiden kan se litt mørk ut for Saab.

Den svensk/norske sportsbilprodusenten Koenigsegg med Christian von Koenigsegg og Bård Eker i spissen har trukket seg som kandidater til å kjøpe Saab. Samtidig har GM tidligere uttalt at Saab vil bli lagt ned hvis det ikke dukket opp en kjøper. Siste nytt nå fra nettstedet til det svenske Auto, Motor & Sport er at GM har gitt en frist ut året for å kunne finne ny eier, og at det fortsatt er kjøpere på tunet i Trollhättan.

Spyker?

En av de som har meldt sin interesse er den nederlandske sportsbilprodusenten Spyker - bortimot like sær som Koenigsegg. Også kinesisk kapital sies å være i ferd med å mobiliseres (BAIC).

Men altså: Temmelig usikre fremtidsutsikter med andre ord.

Testing

Bildene av denne 9-5 SportCombi, som vi regner med Saab vil kalle den, foregår i Italia. Fotografen kunne melde tilbake at det var en hel rekke med biler i følget.

Denne 9-5 stasjonsvogn er planlagt lansert høsten neste år og er en av fire nyheter som Saab skulle lansere i nær fremtid. 9-5 sedan er den første, stasjonsvogn nummer to, 9-4X og en helt ny 9-3.

9-5 og 9-5 stasjonsvogn deler en del fundamentale løsninger med Opel Insignia, men av det vi har sett av 9-5 så langt på bilutstillinger, er at bilene egentlig ikke ligner så mye på hverandre. Interiøret for eksempel på nye Saab 9-5 er unikt Saab.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alt om nye 9-5 her fra bilmessa i Frankfurt tidligere i høst.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia