Nye 9-5 blir en stor bil
Nye 9-5 blir en stor bilVis mer

Ny Saab 9-5 straks klar

Endelig nærmer det seg introduksjon av den sårt etterlengtede nye utgaven av Saab 9-5.

Saabs problemer har vært åpenbare for alle de siste årene. Mangel på ressurser har gitt seg uttrykk i treg produktfornying, ikke minst når det gjelder Saabs største modell, 9-5.

Produksjonen av den 9-5 vi kjenner er nå stoppet og Saab har i en liten overgangsfase dermed bare en modellrekke, nemlig 9-3.

Vises snart

En helt ny 9-5 blir imidlertid offentliggjort om ikke lenge. Bilen skal vises på Frankfurt-utstillingen i september og vi regner med at de første bildene offentliggjøres en stund før det, muligens allerede om en drøy måned. De første bildene har allerede så smått begynt å lekke ut i pressen.

Stor

Nye 9-5 vil trolig vokse en god del sammenlignet med den nylig utgåtte modellen, og blir nok blant de største bilene i klassen. Konkurrentene heter da Volvo S80, Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse. Men også ikke-premiumbiler som 9-5s fetter Opel Insignia og Ford Mondeo vil nok i praksis være konkurrenter.

Nye 9-5 blir en stor bilMotorer og firehjulsdrift

9-5 får mange motoralternativer, og her i Norge blir det en 1,9-liters dieselmotor som spiller den viktigste rollen. Også en 2,0-liters turbobensiner blir aktuell. Firehjulsdrift blir nok forbeholdt de sekssylindrede bensinmotorene og muligens en dobbelturboversjon av den firesylindrede dieselmotoren.

Saab 9-5 kommer på markedet noen få måneder etter Frankfurt-utstillingen i september.

Artikkelen fortsetter under annonsen