Ny riking-GT fra Italia: Faralli & Mazzanti Antas V8

Antas V8 heter denne retro-GT'en som er produsert av et firma som spesialiserer seg i å restaurere klassiske biler. Det bærer designen preg av, og motoren er en sprek Maserati-maskin med fire forgassere!

Ny riking-GT fra Italia: Faralli & Mazzanti Antas V8

  1. Store bilder!


At det er utstillingen Top Marques i Monaco som er valgt som lanseringssted for denne bilen understreker en ganske spesiell grad av eksklusivitet. Der består nemlig publikum nesten utelukkende av søkkrike mennesker på jakt etter rådyre leketøy å bruke mer av pengene sine på. Og det er sikkert at bilen ikke er av dem man har noen særlig forhåpning om å møte ute på veien. Allikevel kan den kjøpes for penger - hvor mange vet vi imidlertid ikke. Hva er så dette for slags produkt?

Håndbygd og klassisk

Bilen er bygget i aluminium, og det dreier seg om håndverk av klassisk type. Datamaskiner har ikke deltatt i prosessen i det hele tatt, forsikrer Faralli & Mazzanti. Antas V8 (Antas betyr ørn på italiensk) er en sportskupé av typen 2+2 som bringer tankene hen til klassiske sportsbiler fra 30, 40, 50 og 60-tallet. Man kan spore inspirasjon fra både Maserati, Bugatti, Alfa Romeo og Ferrari i kreasjonen, både når det gjelder interiør og eksteriør. Produsenten kjenner denne stilen og dette håndverket ut og inn i egenskap av å være en anerkjent restauratører av klassiske sportsbiler. Legg forøvrig merke til den hjerteformede grillen...


V8 og doble forgassere

Under det lange og elegante panseret finner man åtte skikkelige potter som vitner om at man også på motorsiden har med klassisk arkitektur å gjøre. Motoren kommer fra Maserati og er en V8er med 4,7 liter slagvolum. Den er utstyrt med fire doble forgassere og yter 310 hestekrefter. Tyngden på bilen skal ikke være større enn at den klarer 0 til 100 på fem sekunder og topphastigheten skal ligge over 270 kilometer i timen.

Om du ikke kan få kjøpt en Antas V8 kan du jo trøste deg med at greier du å lære navnet på bilen har du et lite pluss i samtaler om prestisjebiler med venner og kolleger - vi sa jo at dette var eksklusivt...

  • Store bilder av Faralli & Mazzanti Antas V8 finner du her.