Ny Rexton rundt hjørnet - også med toliters diesel

Kinesisk-eide SsangYong er bortimot klar med en ny generasjon av sin store SUV, Rexton. De har sluppet en smule informasjon - kanskje mest interessant er det at den vil få en toliters dieselmotor på cirka 140 hester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Ny Rexton rundt hjørnet - også med toliters diesel

Ny Rexton rundt hjørnet - også med toliters diesel

  1. Store bilder!


Bortsett fra at vi innrømmet at bilen hadde et imponerende utseende var vi ikke så begeistret for Rexton da den kom - den var i særdeleshet usannsynlig treg. Etterhvert har imidlertid modellen modnet og blant annet fått en mye mer aktuell Mercedes-basert common rail dieselmotor enn antikviteten den stilte med i starten og er dermed mye mer kjørbar.

Teaser

Nå skal SsangYong, som er eid av kinesiske SAIC, lansere en etterfølger til Rexton. Foreløpig har produsenten bare sluppet to "teaser"-bilder (appetittvekkere), samt opplysningen at bilen, i tillegg til den kjente Mercedes-deriverte 2,7 liters common rail motoren vil bli utstyrt med en mer moderne dieselmotor som nylig ble introdusert på mellomklasse-SUVen som nå er i salg i Europa: Kyron.

image: Ny Rexton rundt hjørnet - også med toliters diesel


Ny motor

Den nye kraftkilden, som opplagt er mye mer interessant med henblikk på norske avgifter, er en 2,0 liter common rail-motor av tredje generasjon, som yter 140 hestekrefter og 310 newtonmeter mellom 1.800 og 2.750 omdreininger. 2,7-literen yter på sin side 165 hestekrefter og 345 newtonmeter ved 3.000 omdreininger.

SsangYong vil etter modellskiftet sitte på et moderne utvalg av firehjulstrekkere som innbefatter den nyeste, SsangYong Actyon, den nylig lanserte Kyron, Rexton II og den digre flerbruksbilen Rodius.

Rexton II vil bli lansert i Korea den 28. mars. Vi vil følge opp med mer informasjon om den nye modellen når vi får mer data/bilder.

  • Store bilder av nye SsangYong Rexton finner du her.