Ny premiumsedan fra Cadillac

Cadillac fortsetter kampen mot Mercedes, BMW og Audi og lanserer en helt ny CTS. Nye CTS viderefører formspråket som Cadillac har utviklet med modeller som XLR, STS og BLS de siste årene.

Ny premiumsedan fra Cadillac

Ny premiumsedan fra Cadillac

  1. Store bilder


At den nye CTS skulle vises på Detroitutstillingen, har vi visst lenge, men verken bilder eller tekniske data har blitt offentliggjort før nå. Riktignok så Cadillac seg nødt til å gi oss en liten smugtitt på fronten av nye CTS etter mye spekulasjon i pressen, men den avslørte kun at CTS ikke skilte seg dramatisk fra forgjengeren.

Særpreget design

Når vi nå ser hele bilen, er akkurat det et inntrykk vi får bekreftet. Forandringene eksteriørt er relativt små, en bekreftelse på at Cadillac har funnet stilen og nå er blant de produsentene som har mest særpreget formspråk. Kantete linjer og en maskulin fremtoning kommer med andre ord til å prege flere Cadillacer i fremtiden.

Kortere

Ny premiumsedan fra Cadillac


Nye CTS har som en av svært få biler faktisk krympet i generasjonsskiftet. Den gamle CTS var 483 centimeter lang, den nye måler 477. Til gjengjeld har den blitt både bredere og marginalt høyere.

Ny motor

Motormessig vil de nåværende V6’erne på 2,8 og 3,6 liter bli videreført. Men i tillegg kommer en helt ny og direkteinnsprøyted V6’er på 300 hestekrefter, også den på 3,6 liter. Dreiemomentet er 366 newtonmeter. Det betyr at amerikanerne med denne motoren er fullt på høyde med europeerne hva gjelder effekt- og momentuttak. Noen dieselmotor har CTS foreløpig ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Firehjulsdrift

Ny premiumsedan fra Cadillac


Både manuell og automatisk girkasse er tilgjengelig, begge med seks trinn. Nytt for andre generasjon CTS, er at de to 3,6-literne kan leveres med firehjulsdrift. Øvrige modeller skyver på bakhjulene.

Cadillac CTS kan ventes hit til landet tidligst til høsten.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Cadillac-stoff:

  • Tester
  • Nyheter