Ny Polo på nyåret

Volkswagen Polo har blitt produsert i over 7 millioner enheter. Nå er det klart for oppfølgeren, som skal bli større og mer komfortabel.

Ny Polo på nyåret
[Ugjyldig objekt (NAV)]

På nyåret kommer de første nye Volkswagen Polo til Norge. Da er Polo inne i sin fjerde generasjon.

Størst gjennom tidene

Og fjerde generasjon Polo blir den største gjennom tidene. Den har strekt seg 15,4 centimeter, til 3.894 millimeter, sammenliknet med forrige modell, mens akselavstanden har økt med 5,3 centimeter. Dermed er det duket for at nye Polo blir romsligere enn den forrige.

Integrerte barneseter

Ny Polo på nyåret

Når Polo kommer på nyåret blir den levert både med tre og fem dører, og med fire utstyrsnivåer: Basis, Trendline, Comfortline og Highline. De minste i familien vil sette pris på at Polo kan leveres med integrerte barneseter, og muligheten til å deaktivere kollisjonsputen på passasjersiden.

Stort motorutvalg

Under panseret skjer det også spennende ting når nye Polo ser dagens lys. Her til lands vil bilen bli tilbudt med fire ulike motorer fra starten av. Minste motoralternativ er en tresylindret 1,2-liters bensinmotor med 63 hestekrefter, mens en firesylindret 1,4-liter med 75 hester runder av utvalget dersom du er på jakt etter bensin. Liker du diesel skal du derimot ikke fortvile. En tresylindret 1,4 liters TDi utvikler 75 hester, mens en 1,9 liters TDi motor på 100 hester også vil bli å finne under det nye Polo-panseret. Også i Polo har Volkswagen valgt å bruke pumpedyse-teknologi fremfor Common-Rail.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere motorer vil imidlertid komme. Spennende er en firesylindret bensinmotor med direkte innsprøytning (FSI) og 85 hester. I tillegg vil en tresylindret bensinmotor med 55 hester bli tilbudt.

Prisene ikke klare

Ny Polo på nyåret

Foreløpig er det for tidlig å si noe om hva nye Polo vil koste når den kommer til Norge. Inngangsprisen på dagens Polo er 129.960 kroner. Det vil ikke neste generasjon klare å matche, mest fordi bilen blir utstyrt med større motorer.

  • Her finner du flere nyheter om Volkswagen

  • Her finner du våre tester av Volkswagen