Ny pinlig svikt for Volvo

For andre gang svikter Volvos nye sikkerhetssystem når det skal vises frem for pressen.

Bilde fra en av filmene på Youtube av hendelsene
Bilde fra en av filmene på Youtube av hendelsene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Volvo under den offisielle S60-lanseringen skulle vise frem sitt nye sikkerhetssystem som automatisk oppdager og om nødvendig bremser opp for fotgjengere i bytrafikken, gikk det galt. Bilen bremset ikke som planlagt og krasjet i stedet rett inn i en stillestående lastebil. Hendelsen ble forklart med batteriproblemer på den aktuelle testbilen i forbindelse med en hurtigladning etter at batteriet var flatt kort tid før demonstrasjonen.

Vi har også prøvekjørt V60.

Bremset ikke

Nå har det imidlertid skjedd igjen foran en gruppe journalister. Denne gangen gjaldt det stasjonsvognen V60 under en pressefremvisning i Italia. Ved tre anledninger klarte testbilen ikke å stoppe for dukken som var satt opp i veien. Ved én anledning braste den rett inn i dukken uten å ha bremset i det hele tatt. Ni andre ganger stoppet bilen som planlagt.

Hendelsene ligger dokumentert på Youtube. Her er forsøket hvor bilen ikke bremset i det hele tatt.


Dukkeproblemer

Forklaringen som Volvo ga er i følge flere medier problemer knyttet til testdukken snarere enn bilen. Det vil si at selv om det radar- og kamerabaserte systemet ikke klarte å oppdage testdukken tidsnok, ville det vært en annen situasjon med et ekte menneske. Kanskje, men for Volvo er det uansett neppe særlig heldig at slike hendelser sår tvil om systemets effektivitet.

Påminnelse

På en annen side er det kanskje greit med en påminner om at slike systemer nettopp er et sikkerhetsnett, ikke en sjåførhjelp som man kan stole blindt på.

DinSide fikk for øvrig muligheten til selv å prøve systemet under lanseringen av sedanen S60 tidligere i år. Da fungerte det etter hensikten. Les mer om sikkerhetstesten her.