Ny og tøffere Chrysler Sebring

Med nye Chrysler Sebring satser Chrysler friskt mot konkurrenter som Volkswagen Passat, Opel Vectra og Ford Mondeo i den tøffe mellomklassen.

Ny og tøffere Chrysler Sebring

  1. Store Sebring-bilder


Nåværende Sebring har aldri blitt noen stor salgssuksess i Norge og fremstår i dag som relativt utdatert i forhold til resten av konkurrentene i mellomklassen. Det er derfor på tide med et modellskifte, og Chrysler håper at den nye modellen som kommer til Norge til våren skal sørge for at flere velger Chrysler. Oppgaven er imidlertid vanskelig. Konkurransen er tøff, og amerikanske biler har generelt fått lite innpass hos europeiske bilkjøpere i et segment som hovedsakelig er dominert av tyske og japanske biler.

Merketypisk design


Designen er inspirert av storebror 300C, så vel som av konseptbilen Airflite fra 2003. Dermed føyer den seg pent inn i rekken av nyere Chryslermodeller og kommer trolig til å vekke mer oppsikt enn mange av de litt mer designmessige anonyme konkurrentene.

Motorutvalg


Sebring kommer til Europa med tre motorer tilgjengelig. En 2,4-liters firesylindret motor som i kombinasjon med automatgir gir 172 hk, og en større V6 på 2,7 liter og 190 hk, utgjør bensinalternativene. I Europa blir trolig bestselgeren dieselalternativet på 140 hk og 320 Nm. Dette er samme motor som 2,0TDI fra Volkswagen-konsernet og finnes i biler som eksempelvis VW Golf og Passat og Audi A3 og A6. I forhold til de nyeste konkurrentene med common rail-tekonologi er denne motoren med pumpedyseteknologi relativt ukultivert, men byr på bra med kraft og vil trolig gi Sebring gode ytelser kombinert med et beskjedent forbruk. Om denne motoren er mulig å kombinere med automatgir, er ikke klart, men trolig må man klare seg med en manuell girkasse. Det er kanskje like greit i og med at automatkassen er en relativt umoderne sak med kun fire trinn.

Rikholdig utstyrsliste


Chrysler legger vekt på sikkerhet og tilbys med det som er vanlig av sikkerhetsutstyr i klassen, deriblant elektronisk antiskrens (ESP) som vi regner med at importøren gjør til standardutstyr. Av øvrig tilgjengelig utstyr kan vi nevne ting som integrert harddisk til musikk og bilder med USB-tilkobling, fjernstyrt oppstart av bilen, satellittradio og mulighet for filmvisning i baksetet. Utstyrslisten er lang, men det er fortsatt litt usikkert hva som blir standard i Norge.

Prisene er ennå ikke klare, men Sebring ankommer Norge rundt april 2007. Vi kommer tilbake med priser så snart disse er tilgjengelige.

  • Store Sebring-bilder finner du her.
  • Her finner du mer Chrysler-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder