Ny og større roadster fra BMW

Bildene Automedia har forsynt oss med er sannsynligvis etterfølgeren til roadsteren Z8. Z9, som ville vært et naturlig navnevalg, skal gå i strupen på Mercedes SL.

For flere år siden viste BMW en konseptbil med navnet Z9 GT. Siden har vi ikke hørt noe om det som kunne blitt en viktig prestisjemodell fra BMW. Det er nemlig ikke til å komme unna at Mercedes har vært det eneste tyske merket med en stor roadster i modellutvalget. Nå kan det endelig se ut som om også BMW har bestemt seg for å utvikle en roadster større enn nåværende Z4.

Z4 eller Z9?

Bildene har versert på internett en stund og mange har antatt at dette er neste generasjon Z4. Vår samarbeidspartner Automedia tror imidlertid at dette er prototypen på kommende BMW Z9. Andre kilder støtter dette, og noen hevder sågar at det skjuler seg et sammenleggbart metalltak, alá nettopp Mercedes-Benz SL, under det svarte stofftrekket på den avbildede bilen.

600 hestekrefter?

Ny og større roadster fra BMW

  1. Store bilder


Som BMWs eventuelle flaggskip, er det opplagt at Z9 vil forsynes med svært kraftige motorer. Dagens V10’er fra M5 og M6 vil trolig bli å finne under det lange panseret. Med tanke på motorutvalget i Mercedes-Benz SL, er det sannsynlig at kundene også vil kunne velge V6-, V8- og V12-motorer. Dermed vil trolig effekten spenne fra rundt 300 hestekrefter og helt opp mot 600 hestekrefter i toppmodellen. SL 65 AMG kan i dag by på 612 hestekrefter.

Når BMW Z9 er klar for markedet, er det for tidlig å si noe om, men erfaringsmessig tar det gjerne et par år fra de første spionbildene fanges opp til bilen er klar for salg. Vi snakker altså trolig om 2009.

  • Store spionbilder
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder