Ny og stor familiefrakter fra Chrysler

Den familievennlige Chrysler Grand Voyager kommer nå i helt ny utgave. Femte generasjon Grand Voyager er enda mer praktisk enn de tidligere vi har sett.

Ny og stor familiefrakter fra Chrysler

Ny og stor familiefrakter fra Chrysler

  1. Store bilder


Grand Voyager har solgt godt i Europa, i motsetning til de fleste av sine landsmenn fra USA. Også her i Norge er den et ganske vanlig syn på veiene, og er det plass og fleksibilitet kombinert med personbilkomfort man er ute etter, har Grand Voyager fremstått som et godt alternativ til blant annet Volkswagen Multivan og Renault Grand Espace.

Økt konkurranse

Konkurransen i flerbruksbilklassen har tilspisset seg de siste årene, og stadig flere produsenter har kastet seg inn i kampen. Utvalget spenner fra de relativt rimelige modellene som Citroën C8 og Ford Galaxy, til den eksklusive og dertil prisede Mercedes R-klasse. Grand Voyager har posisjonert seg nærmest de førstnevnte, men høy vekt og store motorer har utløst mye avgifter og sørget for at prisene har ligget på et relativt høyt nivå.

Sekstrinns automat

Ny og stor familiefrakter fra Chrysler


Prisnivået blir neppe særlig mye lavere med tanke på motoriseringen i kommende Grand Voyager. I praksis blir det trolig kun én motor som er interessant for det norske markedet og det er den samme 2,8-liters dieselfireren som vi kjenner fra dagens Grand Voyager. Den yter 150 hester og 360 newtonmeter. I tillegg blir trolig også en 3,8-liters bensindrevet V6’er med 198 hestekrefter og 312 newtonmeter tilgjengelig. Nytt for begge motorene er at de kombineres med en ny sekstrinns automatkasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbedret interiør

Ny og stor familiefrakter fra Chrysler


Designmessig er forandringene ikke dramatiske, og det må kunne sies at nye Voyager kanskje fremstår i overkant trist og anonym. Den litt kraftigere og mer firkantete fronten er det som skiller den klarest fra dagens modell. Interiørt har man ut fra bildene å dømme imidlertid løftet inntrykket betydelig fra dagens Grand Voyager. Også seteløsningene har blitt mer pratiske og andre seterad nå snus 180 grader rundt slik at man sitter vendt bakover med et bord mellom de bakerste og midtre setene.

Grand Voyager kommer til Norge i første halvdel av 2008.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Chrysler-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder