Ny og rimelig stasjonsvogn fra Renault

Kompakte stasjonsvogner blir mer attraktive når basisen er tilstrekkelig dimensjonert. Så også med Clio Touring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Småbilene har økt i størrelse, og det blir mer naturlig å utvikle stasjonsvogner på basis av disse. Det har Peugeot allerede tatt konsekvensen av og lansert 207 SW, som vi omtalte her ganske nylig, mens Skoda vil følge opp med Fabia stasjonsvogn ved årsskiftet.

Touring

Forrige generasjon Renault Clio hadde ingen versjon med "ryggsekk", men nå er det altså offisielt: Konseptbilen Clio Grand Tour, som vi fikk se i Genève i mars, får sin produksjonsversjon som kalles Estate internasjonalt og får navnet Clio Touring her hos oss.

Kompakt

image: Ny og rimelig stasjonsvogn fra Renault

Ny og rimelig stasjonsvogn fra Renault

  1. Store bilder!
image: Ny og rimelig stasjonsvogn fra Renault


Den første pressemeldingen er ganske sparsommelig og bildematerialet likeså, men vi får da et ganske godt inntrykk av hva vi har i vente når den nye modellen skal vises for publikum på bilmessen i Frankfurt om en knapp måned. Designen er klart inspirert av Grand Tour Concept og bilen har en tidsmessig vinklet bakrute. Den har en lengde på 420 centimeter - det samme som en Golf. Den vil altså være kompakt nok til å trives i byen samtidig som den tilfører den ekstra plassen som en del potensielle Clio-kunder hittil har savnet.

Renault oppgir bagasjeplassen med alle seter i bruk til 439 liter etter VDA-normen, altså hakket mer enn det Peugeot annonserer for sin 207 SW (428 liter).

Turbo på bensin og diesel

Motoriseringer regner vi med vil bli hentet fra dagens Clio-program, blant annet med den nye 1,2-liters turbomotoren på 102 hester som nylig ble introdusert. På dieselsiden vil det naturlige bli å finne den fine 1,5 dCi-motoren med 70 og muligens også 105 hestekrefter.

September

Nye Clio Touring kommer altså til å bli avduket i anledning IAA - bilutstillingen i Frankfurt - i september. Når det gjelder lanseringstidspunkt og prissetting for Norge er det for tidlig å si noe om det da det blir den nye Renault-organisasjonen som kommer til å ta tak i dette, sannsynligvis en gang på nyåret 2008.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder