Kia Rio ble vist på bilutstillingen i Genève. Foto: Knut Moberg
Kia Rio ble vist på bilutstillingen i Genève. Foto: Knut MobergVis mer

Ny og moderne Kia Rio

Helt nye Kia Rio debuterte nylig i Genève. I denne klassen er syv års garanti et hett argument.

Nå kommer småbilen fra Kia i ny tapning, og blir nok en av modellene som har fått gjennomgå behandling fra designteamet til Peter Schreyer, ex-Audi, som er mannen som har gjort at folk faktisk kan tenkes å snu seg etter en Kia på gaten.

(For å se hvor spektakulær designen kan bli, sjekk ut hans kreasjon Kia Ray her).

Kia har med sin spenstige design mer enn bare argumentet "7 års garanti" for seg.

Kia Rio er ikke den minste bilen i sortimentet; koreaneren lanserer samtidig erstatteren til Kia Picanto - nye Kia Picanto, med linjer som kan minne om Fords kinetic design.

Mot Fiesta & Co

Rio plasserer seg som konkurrent til bilene i B-segmentet som ligger mellom de typiske bybilene og kompaktbilene i Golfklassen. Det vil si at den skal konkurrere mot Ford Fiesta, Toyota Yaris, VW Polo, nye Nissan Micra og Peugeot 207, for å nevne noen få. Den nye Rio erstatter modellen fra 2005 som er blitt solgt i litt under en million eksemplarer i verden. (Vi ble imponert av hvor sprek dieselversjonen var; les testen her). Også den var et klart fremskritt i forhold til forgjengeren fra år 2000, som var en litt uformelig kompaktbil.

Større med nye motorer

Nykommeren er blitt større enn forgjengeren - 5,5 centimeter i lengden til 404 centimeter og 2,5 centimeter i bredden til 172 centimeter. Samtidig er bilen blitt ørlite grann lavere. Akselavstanden er 257 centimeter, altså bare en centimeter kortere enn på en Golf, så innvendig plass burde bli brukbar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder motorer har vi informasjon om to bensinmotorer og to dieselmotorer. Med bensin vil det tilbys en 1.25 med 85 hestekrefter og en 1.4 med 110 hester. Dieselmotorene blir en liten 1.1 på 82 hester og en 1.4 på 90 hester, sistnevnte med solide 216 newtonmeter dreiemoment.

Nye Kia Rio vil bli introdusert her i landet omtrent ved årsskiftet. Priser og utstyr vil vi da komme tilbake til.

Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Kia Rio ble vist på bilutstillingen i Genève. Foto: Knut Moberg