Ny og mindre Volvo i vente

DinSide beskrev årets bilutstilling i Detroit som ”konseptenes bilutstilling”. Noen av konseptene finner imidlertid veien ut til kundene. Nå skal det være gitt grønt lys for en Volvo i Golf-klassen.

Ny og mindre Volvo i vente
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En av konseptbilene DinSide fikk se på bilutstillingen i Detroit het Volvo SCC, eller Safety Car Consept. Ifølge våre kilder i Automedia vil Volvo nå sette bilen i produksjon.

H30

Navnet SCC er av forståelige grunner begravet. Ifølge våre tyske kilder vil den nye Volvo-modellen døpes H30. Bokstaven ”H” står for ”hatchback”, eller kombi som det heter på norsk, og markerer en symbolsk avstand til dagens S- og V-klasse. H30 skal nemlig konkurrere i et segment hvor Volvo i dag ikke er representert – den såkalte Golf-klassen.

Ford Focus og Mazda 323

Nye H30 vil bli tigjengelig både med tre og fem dører. Begge utgavene vil trolig bygges på den nye P1 plattformen til Ford. Denne plattformen brukes i dag av konsernbrødrene Ford Focus og Mazda 323.

Ford-konsernet har imidlertid ingen planer om å kannibalisere seg selv ved å lansere en direkte konkurrent til Ford Focus eller Mazda 323. Ifølge våre kilder vil derfor Volvo H30 henvende seg til en mer kjøpesterk kundegruppe. Med rene ord betyr dette at bilen vil bli både mer eksklusiv og dyrere.

Sterke motorer

Siden H30 ikke blir noen fattigmannsbil, vil trolig heller ikke svenskene være gjerrige med kreftene. Den minste motoren blir trolig en rekkefirer med drøye 100 iboende hestekrefter. Du kan også forvente en sterk V6er, med sjanser for over 200 hestekrefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forandringer fra SCC

Selv om H30 er et direkte resultat av konseptstudiet SCC, blir ikke Volvo H30 helt lik sitt opphav. Volvo vil utstyre den nye bilen med blinklys i sidespeilene og dørhåndtak lakkert i bilens farge. For å gjøre bilen mer rommelig har også svenskene løftet taket en smule. Dessverre vil ikke H30 bli utstyrt med gjennomsiktig A-stolpe, til tross for at dette var en viktig del av personligheten til SCC.

Les mer om Volvo SCC her