Lee Iacocca med sin egen 45-årsjubileumsutgave Silver Edition Mustang
Lee Iacocca med sin egen 45-årsjubileumsutgave Silver Edition MustangVis mer

Ny og meget spesiell Mustang

Det er naturlig at den spesielle 45-årsutgaven av Ford Mustang får navnet til sitt opphav - Iacocca.

Det er 45 år siden Lee Iacocca lanserte Ford Mustang med brask og bram på verdensutstillingen i New York. Fra den berømte "Pony car"-modellen ble lansert i 1964 og frem til i dag er det blitt fem generasjoner av bilen som bærer det som i dag er Fords eldste modellnavn, og mer enn åtte millioner eksemplarer er blitt solgt.

En av bilindustriens kjemper

Den frittalende Lido Anthony Iacocca er kanskje mest kjent for å ha reddet Chrysler fra konkurs i 1979, men det er som Mustangens far han har en plass i bilentusiastenes hjerter. De samme vil også helst glemme at han hadde noe med den skandaleomsuste Ford Pinto å gjøre. I 1987 sto han bak Chryslers overtagelse av Lamborghini, som i dag eies av Audi. Iacocca er også en av mennene bak den moderne flerbruksbilen - et konsept han brakte med seg fra Ford til Chrysler og som ble til suksessmodellen Dodge Caravan/Plymouth Voyager (som vi kjenner som Chrysler Voyager).

Jubileumsutgave

Lee Iacocca med sin egen 45-årsjubileumsutgave Silver Edition Mustang

I år fyller Iacocca 85 år, og det er muligens derfor Ford ikke har villet vente til det runde 50-årsjubileet med en helt spesiell Iacocca-modell. Uansett er dette en helt egen modell som har fått det eksplisitte navnet Iacocca Silver 45th Anniversary Edition Ford Mustang. (Puh!)


Artikkelen fortsetter under annonsen

4.6 V8 kompressor

Bilen er basert på en standard Mustang-plattform av 2009-modell. Men karosseriet er spesialdesignet (av Michael Leone), og spesialbygget (av Gaffoglio Family Metalcrafters). Det er Iacocca selv som er hovedmannen bak prosjektet. Det tilbys to motoriseringer - en selvpustende 4,6-liters V8-motor som utvikler 320 hestekrefter og en kompressormatet versjon av samme motoren med en toppeffekt på 400 hestekrefter. Girkassen er femtrinns og manuell. Bilen er lavere og har et sportsligere understell enn standard Mustang, og de rå 20-tomsfelgene er også eksklusive.

Interiøret er like eksklusivt som eksteriøret med spesielle håndsydde skinnseter med Iacocca-monogram.

Det skal kun bygges 45 eksemplarer av Silver Edition-modellen, så dette blir utvilsomt en av historiens mest eksklusive Ford-modeller.

Denne bilen har en helt egen og eksklusiv webside. Du kan besøke den her.