Ny og lengre Kia Sportage

Kia Sportage er den Kia-modellen som har solgt best i Norge. For hittil i år har mer enn 500 eksemplarer av Sportage forlatt norske Kia-forhandlere.

Ny og lengre Kia Sportage

  1. Stort bilde forfra

En av de viktigste argumentene for Kia Sportage er den lave prisen. Personbilutgaven av Sportage koster nemlig under 245.000 kroner med manuell girkasse. Som varebil får du en splitter ny Sportage for snaue 176.000 kroner.

Og nettopp prisen kan bli kronargumentet også for Kia Sportage Wagon. Ifølge Kia-importør Bertel O. Steen er nemlig Wagon priset til snaue 270.000 kroner som personbil og 189.000 kroner som varebil med manuell girkasse.

31,5 centimeter lengre

Hva er så forskjellen på Sportage og Sportage Wagon? Svaret er størrelsen. Wagon er nemlig 452,5 centimeter lang. Det vil si at den er 31,5 centimeter lengre enn lillebror Sportage. Wagon er også 2,5 centimeter bredere enn Sportage. Dermed er varerommet bak setene kommet opp i nesten 1.000 liter. Den ordinære Sportage kan ikke skilte med mer enn 475 liter.

Mer komfortabel

Når en bil blir større, blir den som regel også tyngre. Wagon er intet unntak fra regelen, og veier 63 kilo mer enn lillebror. Den økte vekten havner imidlertid først og fremst over bakhjulene, noe som ifølge Bertel O. Steen skal gi en mer behagelige demperegenskaper og bidra til økt komfort.

Til tross for at Sportage Wagon er rimelig, er den ikke så verst utstyrt. Wagon har nemlig standardutstyr som to kollisjonsputer, elektriske vindusheiser, oppvarmede og innvendig justerbare speil, differensialbrems, elektrisk drevet antenne og sentrallås.

Klimaanlegg og pynt

Den som har råd, kan kjøpe en ekstra utstyrspakke til 14.500 kroner. Pakken inneholder blant annet klimaanlegg, fem aluminiumsfelger, takskinner, kufanger, teak interiør, tofarvet metallic/mica lakk samt sideskjørt og bakspoiler.

Wagon kommer i likhet med Sportage med en 2,0-liters bensinmotor. I Sportage yter motoren 128 hestekrefter og 174 Nm ved 4.700 o/min.

Relaterte artikler:
Kia Sportage 2,0 4-WD