Ny Nissan Terrano II

Nissan kommer med en revidert utgave av Terrano II for neste årtusen. Terrengbilen har gjennomgått en del endringer på eksteriør, interiør og utstyr, mens drivkreftene er de samme.

Den nye utgaven av Terrano II skal presenteres på IAA i Frankfurt i september. Den er ventet til Norge tidlig neste år, sannsynligvis i løpet av januar 2000.

Største endringer på utseende

De største endringene finner vi på eksteriør og interiør. Terrano II har fått et nesten helt nytt ansikt, med ny grill, nye frontlykter og ny støtfanger. Også bakenden er noe forandret, med nye bremselys og nye lykter.

Innvendig har Terrano II fått ny midtkonsoll med nytt kontrollpanel til bilstereo og nye klimaanlegg-kontroller. Instrumentpanelet, med sitt multifunksjonsdisplay, er også nytt. For å forbedre komforten, er den nye Terrano II utstyrt med bedre sidestøtte i setene til fører og passasjer, pluss nye støtdempere.

Vannavstøtende glass?

Et annet nytt trekk ved neste års generasjons Tarrano II er de vannavstøtende vinduene. Dette kan sikkert høres noe merkelig ut for mange, siden den erfaring de fleste av oss har med vinduer, er at de stort sett er vannavstøtende. Men Nissan har påført et vannavstøtende stoff på siderutene foran, noe som reduserer vanndråpenes kontaktflate med glasset. Vanndråpene blir dermed mindre , noe som gjør at det blir lettere å se gjennom de, samt at de blåses lettere av vindusruten. Dette spesielle vannavstøtende laget skal dessuten gjøre avising lettere.

Av annet nytt utstyr på den nye generasjonen finner vi EBD (Electronic Brake Distribution) og et "anti-hijack"-system, som skal gjøre det vanskeligere for uvedkommende å klatre inn og kapre bilen din.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme motor som dagens

Terrano II leveres fra fabrikken med både diesel- og bensin-motor,men til Norge vil den kun importeres med dieselmotor. Dette er den samme 2,7-liters TDi-motoren som sitter i dagens Terrano II. Videre blir den tilgjengelig både som 3-dørs og som 5-dørs, begge disse tilgjengelige i kombinasjon med en 5-trinns manuell gearkasse. 5-dørs utgaven fåes også med en 4-trinns automatkasse.

Prisene på den nye Terrano II er ikke klare, men importøren melder at det vil bli en prisøkning.