Ny Nissan Murano

Nissan viser neste generasjon av den luksuriøse firehjulstrekkeren.

Publisert
Sist oppdatert
...kommer dessverre ikke til Norge på en god stund ennå.


Murano er Nissans dyreste og mest luksuriøse bil i Europa. Hit til Norge kom den først for halvannet år siden og kan ikke akkurat sies å ha blitt et alt for vanlig syn på norske veier siden den gang. Med en startpris på oppunder 900.000 kroner er kanskje ikke akkurat det så veldig vanskelig å skjønne. I denne prisklassen velger folk stort sett etablerte premiummerker som Mercedes-Benz, Audi og BMW.

Samme motor

Ny Nissan Murano

Ny Nissan Murano

 1. Store bilder


Noe særlig rimelig er det neppe noen grunn til å forvente at denne nye generasjonen blir heller. Konseptet er omtrent akkurat det samme som dagens utgave opererer etter. Også drivlinjen er i bunn og grunn den samme, men modernisert slik at 3,5-literen skal yte 265 hester mot dagens 234. Girkassen skal fortsette å være trinnløs og driften skjer selvsagt gjennom alle fire hjul. Det skal imidlertid være mulig å bestille også forehjulsdrevne varianter, men vi tviler på at de blir tilgjengelige her i Norge.

Design

Heller ikke designmessig har man foretatt de helt store krumspringene sammenlignet med dagens Murano. Baklyktene minner om dem vi finner på lillebror Qashqai og fronten preges fortsatt av en stor v-formet grill lignende den som sitter på nåværende utgave.

Ny Nissan Murano


Da er det kanskje viktigere at interiøret virker å ha blitt betydelig oppgradert. Murano er i dag preget av litt for mye hardplast til å være en million-SUV.

Først om et par år

Nye Murano ble nylig vist på en bilutstilling i Los Angeles, men kommer dessverre ikke til Norge på en god stund ennå. Først neste sommer skal den introduseres på det amerikanske markedet og Europa og Norge må trolig vente enda et år. Dermed snakker vi trolig om lag to år før de første norske eierne kan dra på Hafjell med neste generasjon Murano.

 • Prøvekjøring av dagens Murano.
 • Store bilder.
 • Her finner du mer Nissan-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer