Ny motor i Space Star

Flerbruksbilen Mitsubishi Space Star kommer nå med et tredje motoralternativ. En 1,6 liters motor på 98 hestekrefter kommer til Norge i juni.

Det er hard konkurranse i markedet for mindre flerbruksbiler. Mitsubishi ønsker med den nye motoren å dekke gapet mellom 1,3-literen og 1,8-literen som Space Star har vært levert med til nå.

Motor

Mitsubishi kaller den nye bensinmotoren ECI-MULTI, og ytelsene er ganske like konkurrentenes motorer i denne klassen. Dreimomentet er 150 newtonmeter ved 4.000 omdreininger.

Pris og konkurrenter

Ifølge importøren vil en Space Star Family med den nye motoren få en veiledene pris på 211.000 kroner. I flerbruksklassen er det kun Toyota Yaris Verso og Citroen Berlingo som kan leveres med tilsvarende sterk motor til lavere pris. Konkurrenter som Renault Scenic og Opel Zafira koster 6.000 kroner til 18.000 kroner mer.

Sikkerhet

Mitsubishi Space Star kom dårlig ut i en uavhengig kollisjonstest utført av Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Biler som leveres i Norge har riktignok noe mer sikkerhetsutstyr enn de som var med i krasjtesten.

Relaterte artikler

  • Mitsubishi får juling i krasjtest

  • 4 biler i test: Fleksibelt og funksjonelt! (Sammelikningstest)