Ny motor i Silverado

Amerikanerne har denne gang vist et snev av evne til å fornye seg, og smidd sammen en V8 dieselmotor med common rail.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Ny motor i Silverado
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Motoren går under navnet Duramax, og er en V8 dieselmotor. Denne versjonen av Silverado kom i fjor. Nå er også Duramax-motoren klar.

Common rail

De fleste bilprodusenter velger nå common rail innsprøyting på sine dieselmotorer. Det har også Chevrolet gjort på sin store V8-er. Den 6,6 liter store motoren har også fire ventiler per sylinder, turbo og ladeluftkjøler. Effekten ender da opp på gode 300 hestekrefter og dreiemomentet er reale 705 newtonmeter ved 1.800 omdreininger.

Mange setevarianter

Silverado kan leveres med to til fem seter og prisen er omtrent den samme. Alle bilene har fire dører og er registrert som lastebiler. På bildene er bilen utstyrt med tvillinghjul bak, men du kan også få enkle bakhjul.

Sterk

For de med behov for frakte med seg store gjenstander er dette bilen du skal ha. Bilen nyttelast er på 1.500 kilo og den trekker tilhenger med en totalvekt på 4.6 tonn. Merk deg at du trenger førerkort som er merket med C1E for utnytte en Silverado fullt ut. For å få stoppet alle tonnene har Silverado skivebremser på alle hjul.

I Norge

Silverado leveres som topp modell med det meste av utstyr og prisen for modellen Extended Cab blir cirka 525.000 kroner.