Ny Mitsubishi:Pajero IO er rustet til kamp

Under den internasjonale bilutstillingen i Geneve i Mars kommer Mitsubishi til å lansere en ny terrengbil som skal ta opp kampen med Land Rover Freelander, Honda CR-V og Suzuki Grand Vitara.

Skjønt ny er vel neppe en dekkende karakteristikk, for tegningene som nå er offentliggjort minner mistenkelig om Mitsubishi Pajero IO - en bil som Mitsubishi hittil kun har produsert for hjemmemarkedet i Japan.

Sammenlikner man bildet av den japanske utgaven med tegningen av den europeiske finner man fort ut av at likheten er slående. Når Mitsubishi samtidig røper at bilen blir utstyrt med en firesylindret 1,8-liters GDi (Gasoline Direct Injection) med 16 ventiler faller flere brikker på plass. Joda, du har gjettet riktig. Samme motor finnes under panseret på Pajero IO og der har den en ytelse på 130 hestekrefter.

Ny Mitsubishi:Pajero IO er rustet til kamp

Mitsubishi IO har dessuten "Super Select 4WD" firehjulsdrift, og er designet av Pininfarina - akkurat som bilen som skal lanseres i Geneve.

På de europeiske markedet kommer bilen først i løpet av september, og dersom vi skal tippe på et navn må det vel bli, tja, Pajero IO...