Ny Mitsubishi varebil med kort levetid

Det er den fleksible stasjonsvognen Space Star som er gjenstand for grønne skilter denne gang. Og se nærmere på bildet. Det er ikke en takboks på taket, det er derimot forhøyet så mye at Mitsubishis designere ville ha løftet øyebrynene tilsvarende.

Ny Mitsubishi varebil med kort levetid

Ny Mitsubishi varebil med kort levetid

  1. Stort bilde Space Star varebil

Reglene for varebiler er foreløpig slik at de skal ha plass til en kasse av et visst volum inne i bagasjerommet. Om kassen er større en baklukeåpningen tillater, spiller ingen rolle. Dette har åpnet for at biler som VW Passat, Audi A6, Jeep Cherokee og lignende har blitt et vanlig syn med grønne varebilskilter.

I forslag til statsbudsjett for 2001 går Regjeringen Stoltenberg inn for å endre reglene, slik at denne kassen også skal kunne komme inn i bagasjerommet gjennom bakluken. Så stor baklukeåpning er det ikke på mange av dagens varebiler, ei heller Mitsubishi Space Star.

(For en nærmere oversikt over reglene og hvilke varebiler som forsvinner og fortsetter, kan du klikke på denne lenken.)

Siste innspurt

Svært få politikere har antydet misnøye med dette forslaget, og det er derfor all grunn til å tro at det blir vedtatt -- gjeldende fra 15. april neste år. Frem til den tid kommer salget av varebilene som forsvinner trolig til å ta av, og Mitsubishi lanserer altså en ny varebil basert på Space Star som altså sannsynligvis kommer til å forsvinne fra 15. april 2001.

Varebilen er har samme lengde og bredde som en ordinær Space Star, men er hele 16,5 cm høyere. Bilen vil bli levert både med 1,3, og 1,8-liters motor, og prisene blir henholdsvis 151.500 (Space Star 1.3 GDI Family), 168.000 (Space Star 1.3 GDI Comfort) og 206.700 (Space Star 1.8 GDI Comfort). Disse prisene er fra 30 - 40.000 rimeligere enn for tilsvarende bil med 5 seter i stedet for 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Relaterte lenker:

TEST: Space Star personbil
Sammenligningstest: Space Star møter Citroën Berlingo, Mazda Premacy og Opel Zafira
Stasjonsvogntest: VW Golf møter Renault Megane og Citroën Xsara