Ny Mitsubishi-pickup

Spesielt interesserte fikk det første hintet om en ny L200 da Mitsubishi stilte i årets Dakar med en pickup de kalte Truck Evolution.

Ny Mitsubishi-pickup

Ny Mitsubishi-pickup

  1. Store bilder!
Truck Evolution fra Dakar 2005.
Truck Evolution fra Dakar 2005. Vis mer
Ny Mitsubishi-pickup


Og nye L200 har så vidt vi kan se på de hemmelighetsfulle bildene Mitsubishi har offentliggjort og bildene fra Dakar, klare likhetstrekk. Det betyr en mer ryddig grill enn på for eksempel Outlander, med stående ribber og der trekanten som fremhever logoen blir et klart kjennetegn. Denne trekanten skal visstnok være inspirert av Mount Fuji.

Full utskifting

Når det gjelder pickuper i Norge er det stort sett Mitsubishi, Nissan og Toyota det dreier seg om. Og siden Nissan og Toyota kommer med nye modeller denne høsten er det viktig for Mitsubishi å følge opp.

På samme måte som hos konkurrentene dreier den nye Mitsubishien litt bort fra nyttekjøretøy, og fokuserer mer på fritidsaspektet. Det betyr mer komfort, mer avanserte firehjulsdriftsystemer og mer sofistikerte motorer. Og selv på de utydelige første bildene av nye L200 er det klart at nyttepreget delvis er erstattet av en SUV-look.

Motoren skal være en ny dieselmotor med bedre ytelser, og som skal være snillere mot omgivelsene. Ytelsestall og størrelse er ennå ikke offentliggjort.

Sikrere

Høye pickuper har sjelden problemer med å komme seg frem, men de kan være en håndfull å håndtere på glatte veier. Derfor er det bra at Mitsubishi allerede nå informerer om at nye L200 kan leveres med elektronisk stabilitetssystem.

L200 vil bli vist første gang på Bologna-utstillingen i begynnelsen av desember, og skal komme i salg i løpet av første halvår 2006.

Store bilder av Mitsubishi L200.

Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder