Dette er etterfølgeren til dagens Mitsubishi Outlander, en av Norges bestselgende SUVer gjennom flere år. Det blir tredje generasjon Outlander som skal vises i Genève i mars. Foto: Mitsubishi
Dette er etterfølgeren til dagens Mitsubishi Outlander, en av Norges bestselgende SUVer gjennom flere år. Det blir tredje generasjon Outlander som skal vises i Genève i mars. Foto: Mitsubishi Vis mer

Ny Mitsubishi Outlander på trappene

Nye Outlander lanseres til høsten og kommer neste år som ladbar hybrid.

Publisert
Sist oppdatert

Da dagens Outlander ble lansert i 2006 kalte vi den den nye "Norgesbilen". Og populær ble den da også veldig raskt. Det er tydelig at Mitsubishi treffer noe hos nordmenn når det kommer til folke-SUVer, for også den mer kompakte avleggeren ASX basert på Outlander-plattformen ble en voldsom suksess i fjor. ASX ble Norges fjerde mest solgte bil og den suverent mest solgte SUV-en.

Les også: Dette er de mest populære SUV-ene

Populær gammel traver

Men også Outlander fortsatte å gjøre det bra med 1.629 registrerte eksemplarer i 2011. Og nå skal den altså få sin etterfølger, som blir tredje generasjon Outlander her til lands. Den første hadde en mer redusert kundeskare - estetisk var den mindre markant og den ble bare tilbudt med bensinmotor - noe som var blitt et klart handicap i årene 2003 til 2005 som vi snakker om.

Outlander ble sist oppgradert i 2009.


Global plattform

Pressemeldingen vi har mottatt fra Mitsubishi er kortfattet og gir bare noen drypp av informasjon, men noe er det da. Blant annet får vi vite at bilen er bygd på global plattform. Hvorvidt det betyr at det er den samme globale plattform som i dag, og som deles med både ASX og Lancer, vites ikke i skrivende stund, men vi anser det som sannsynlig. Nye Outlander kommer til å være omtrent like stor som den utgående.

Tidsmessig utstyrt

Det annonseres at bilen vil få avansert sikkerhets- og komfortutstyr (hvilket man må si skulle bare mangle på en ny modell lansert i 2012), og det presiseres blant annet frontkollisjonsvarsel med bremseassistanse (Forward Collision Mitigation System), adaptiv fartsholder, vinglevarsler (Lane Departure Warning System), to-soners klimaanlegg og xenon-lys med "ekstra bred kjegle". Nye Outlander skal også kunne utstyres med elektrisk bakluke.

Les vår test av Mitsubishi ASX her!

Diesel, bensin og...

Nye Mitsubishi Oulander skal lanseres med en 2,2-liters dieselmotor og en 2,0-liters bensinmotor som begge vil tilbys i kombinasjon med forhjuls- eller firehjulsdrift. Det skal være utviklet en helt ny sekstrinns manuell girkasse til den nye modellen; alternativet er en trinnløs CVT-kasse. CO2-utslipp skal være presset ned mot 130 gram per kilometer.

... strøm

Mer spennende synes vi det er at Mitsubishi gjør alvor av prosjektene vist som konsepter tidligere og lanserer nye Outlander som ladbar hybrid ("plug-in hybrid"). CO2-utslipp og rekkevidde skal holde hva konseptet PX-MiEV II lovet, nemlig en rekkevidde på 800 kilometer og under 50 gram CO2 per kilometer.

Nye Mitsubishi Outlander skal vises på bilmessen i Genève i mars. Vi vil komme tilbake med mer data oog flere bilder etterhvert. Hit kan vi vente den utpå høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer