Ny mini-Volvo på vintertest

Rett etter nyttår viste Volvo konseptbilen C30. I praksis er dette en S40 uten tradisjonelt bagasjelokk. Spørsmålet for Norge sin del er om den kommer som femdørs.

Foto: "Roansa".
Foto: "Roansa". Vis mer

Ny mini-Volvo på vintertest

  1. Store bilder
Foto: "Roansa".
Foto: "Roansa". Vis mer


Dessverre er det ikke mye som tyder på at det blir fem dører på nye Volvo C30. Det er ikke mulig å se om det er fem dører på spionbildene, men heller at proposjonene er de samme som på konseptbilen, altså tredørs. Volvo følger dermed tradisjonen fra tidligere modeller som 1800 ES og 480 ES.

Motorer

Med det slektskapet denne bilen har med S40/V50 er det en rekke motorer som kan brukes. Alt fra 1,6-litere med både diesel- og bensindrift, til femsylindret bensinmotor med 220 hestekrefter eller dieselmotor med 180 hestekrefter. Velger de å starte med de minste motorene vil C30 også bli en bil som skal konkurrere med biler som Corolla, Golf og 307. Velger de for eksempel å starte med litt større motorer vil C30 bli en dyrere og mer sjelden bil. Vi regner med at Volvo uansett vil blinke seg ut BMW 1-serie, Mercedes A- og B-klasse og Alfa 147 som hovedkonkurrenter.

Sportslig

På konseptbilen er det helt tydelig hvilken bil som har vært donor av interiøreffekter. Det er S40/V50. Dashbord og midtkonsoll er temmelig likt. Under plastikken på spionbildene kan man også skimte konturer av fronten som har det samme opphavet. Baken på C30 er mer lik baken på sikkerhetskonsptbilen SCC. Den kjennetegnes ved at bakruten går ned mellom bakrutene og langt ned i støtfangeren. Dette skal være med på å gjøre det lettere å få god sikt bakover ved for eksempel lukeparkering.

Det er ventet at en C30 vil være på markedet mot slutten av 2006, og at den vises på bilutstillingen i Paris i september.

Store spionbilder av C30 finner du her.

Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder