Ny Mercedes-SUV

Det har knapt vært noen hemmelighet, men nå bekrefter Mercedes-Benz at de snart kommer med en kompakt premiumSUV.

Samtidig røper de også at navnet blir som de fleste har trodd, nemlig GLK. GL fordi det er navnet på gigant-SUVen som har vært forbildet, og K fordi det står for kürz, eller ”kort” på norsk. Det er altså ikke den litt større ML som har stått modell. Ikke minst er dette tydelig når det kommer til design. GLK blir nemlig ganske så firkantet og brutal i linjeføringen.

Mot X3 og Q5

GLK skal konkurrere mot BMWs X3 og Audis kommende Q5. Land Rover Freelander, og etter hvert søstermodellen Volvo XC60, er enda flere rivaler som skal kjempe om kundene i det relativt ferske segmentet.

Ny Mercedes-SUV

Ny Mercedes-SUV

  1. Store bilder
Ny Mercedes-SUV


Flere testeksemplarer av GLK har rullet rundt i blant annet Nord-Sverige et par år allerede. Disse spionbildene er tatt tidlig i vinter.

Basert på C-klasse

Selv om GLK er inspirert av GL designmessig, er det C-klasse som danner basisen rent teknisk. Motorene vil således hovedsakelig hentes herfra, men ryktene vil ha det til at man også får plass til en V8’er under panseret. Mest interessant for det norske markedet blir det minste dieselalternativet som trolig kommer til å utgjøres av en 2,2-liter med 170 hestekrefter.

Neste år

Mercedes opplyser at de første bilene vil nå markedet i siste halvdel av 2008. Det vil si at vi trolig får se GLK i ferdig versjon tidlig neste år, sannsynligvis på bilutstillingen i Genève i mars eller eventuelt i Detroit rett etter årsskiftet.

Kilde: Motorauthority.com

  • Store spionbilder
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder